U Click Me...I Click U Back

Monday, March 12, 2018

Perlu Ke Garang Dengan Anak2 ~ Part 2

As salam...

semalam tak sempat nak citer banyak2..so sis sambung kat part 2 la macamkan korang rajin plak nak baca ek..💁

takpela..at least takde berhabuk rumah sis ni..adala benda nak dibebelkan...wakakaka

sekolah sis sekarang baru lepas busy dengan kejohanan sukan..

hari tu sis sempat cerita pasal kakngah aje kan?yang lain2 ni lagi macam2 peel yang buat sis jadi tarzan jadian jugak...hahaha



sila jangan percaya dengan muka cheeky dia tu ye...jangan mudah terpedaya ye..😐perangainya tak seiring dengan rupa paras orang cakap...kalau kat rumah semua boleh jadi gaduh kerana dia..even sis dengan husband pun selalu jugak berselisih faham kerana dia..kadang2 sis sebelahkan dia..kadang2 abah dia sebelahkan dia..camne tuh??😵semua kerana dia punya penangan..mentang2 ko bongsu kan?tapi sis kadang2 hangerkan aje apabila sis cakap 3x tak dengar2..oh sangat menduga mental dan fizikal okeh!🙍

ada orang2 tua cakap kalau kecik2 masa pantang senang aje nak jaga..takde banyak karenah dan songeh..bila dah besar mesti susah nak jaga...tapi aku rasa aku boleh apply la benda ni bila it comes to aish iskandar😇...sampai satu tahap husband cakap sabar je...tak lama lagi cerdik dan tak nakal la tuh..masa dia cakap tu aish baru umur 4 tahun tau..sekarang dah nak masuk 6 tahun..so bila la nak apply apa yang husband sis cakap nih...hahahahaha...so sis sedapkan hati sis jela..."lepas ni sapala nak yang bagi sis dengan husband annoying kan"...sedih pulop bila memikirkannya..kahkah😛

takpela..sis redha ajela...tapi masih berpegang pada konsep sis perlu garang la jugakkan?#nakmenangjugak


kakcik yaya pun dah besar...sekejap aje dah darjah 4 dan sekejap aje anak2 umi semua dah nampak macam anak dara dah sangat..badan pun hari tu berisi sebab cuti sekolah kan?then sis kawalla sikit makan malamnya..bagi makan nasi macam biasa tapi tak boleh tambah je..kesian memang kesian tapi sis risau kalau tak kawal kang macam2 penyakit datang nanti..so amalkan hidup sihat!☺

satu masalah kakcik ni dia malas sikit nak beri tumpuan lama2 bila kita suruh dia study..sis takdela paksa pagi petang siang malam study tapi bila dah suruh study tu sis mesti kena duduk tunggu dia study kalau tak memang takdenya dia nak tumpu...dia mesti akan di distract oleh dak aish atau dia kacau kakak2 dia study dalam bilik😔 so korang bagitahu camne ummi dia tak garang?abah depa pun selalu jugak sound sis kata u garang sangat dengan anak2 tapi sis still pertahankan yang sis betul sebab sis niat hanya nak anak2 sis menjadi manusia yang berjaya pada masa hadapan..

even sis layan anak2 sis macam kawan2..masalah derang masalah sis jugak tapi sis tegas dan garang mesti ada supaya 1 day dorang tak pijak kepala kita sebagai parents..😇😇

apa2pun sis doakan anak2 uols semua berjaya dunia akhirat dan doakan anak2 sis jugak ye...💖💖💖


3 comments:

mama tisya said... Reply Comment

perlu garang...kita pn garang ..kalo tk, byk main..ni arini start exam tp vkend byk main tktau la..aduhai

- dieyana - said... Reply Comment

kita pun 'garang', garang kite, is bebel..hahha..pening, hari2 #makkauijau.
tapi suami kite betul2 garang, tk perlu ckp bnyk. Salah sorang antara kita/suami mesti kena garang (garang untuk kebaikan mereka juga kan) ;-))

Hans said... Reply Comment

bagus lah garang
kena garang baru menjadi :)