U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 6, 2018

Short Stay di Dash Box Hotel, Cyberjaya

As salam...


eh menderu2 whatsapp kita kawan2 bertanya berkenaan dengan Dash Box Hotel nih tau!
ramai rupanya peminat pool beso2 gitu ek...
pastu depan bilik pulak tuh..serius ramai yang teruja rupanya!
dah tak payah sangat nak book hotel memahal macam lexis hibiscus tu...semalam dah berapa kot kan?
so mohla kita bercuti dekat2 aje di Dash Box Hotel, Cyberjaya..

sis tempah bilik kat sini since November...brp hb tak ingat..
tapi sis tempah sama masa sis tempah hotel sis nak stay kat Bandung...
main book aje dengan harapan sabtu tu takdela apa2 program sekolah...hehehehe
sis terpaksa tempah hari jumaat - sabtu sebabnya harga will be differed kalau kita tempat weekends...(sabtu lagi mahal dan tak semestinya available) dan sis tak terus bayar ye sebab incase tak jadi pergi ke kan?so ambik yang free cancellation within 3 days..

pastu kalau tempah on saturday asyikla fully booked bilik yang pool view tu tau...ada yang kawan2 sis mintak sis tengokkan tarikh dan tempah tapi fully booked sampai MAC 2018 dan hanya available untuk weekdays aje...huhuhu

tambahan lagi bilik yang pool view...memang all the time la "sudah habis dijual"....dasyat betul penangan hotel nih...hahahahaha

ok..mehla sis share sikit berkenaan dengan Hotel Dash Box nih ye...sebab ramai yang tanya bilik macamana...besar ke kecik ke...ada tak family room...


ini lah bilik2 yang ada di Hotel Dash Box ni...
jangan tanya sis berapa harga semalam sebab dia bergantung kepada bila korang book...benda ni rezeki ye...ada yang dapat murah ada yang dapat mahal...to be honest...bilik pool view permintaan yang paling tinggi dan mahal berbanding bilik2 lain dan takkan dapat bawah rm150 ye...so bare in your mind..bilik kecik je tapi harga dia dikira sebab view pool yang korang dapat tuh..
tak tipu...betul2 depan bilik korang je pool tu...memang best!(bagi sisla)

cumanya untuk those yang nak privacy jangan ambik bilik macam sis...request la bilik yang still pool view cuma jauh sikit je dari pool sebab tak nak bising2...macam bilik sis betul2 depan pool..memang ko selak je langsir boleh nampakla manusia2 sedang bermandi manda sambil terjun tiruk...selain dari bunyi bising...hahahaha...tapi sis tak kisah sangat sebab sis dengar bunyi2an tu nak dekat check out masa hari Sabtu...hehehehehe


ini maksud sis depan pool ye..korang bukak je sliding door tu terus terjun je...tak yah disekat2 dah...hahahahaha
dan paling best korang mandila sampai malam pun...sampai kecut..
takde sapa nak marah...sis mandi dengan hubs sis sampai pukul 9.30 malam jela..sebab dah penat sangat badan kan..seharian pagi tu kat sekolah....pastu dating dengan husband dekat Alamanda lagi..eh!hahahahaha

oh..tak perlu pakai bikini ke bakini ke...tshirt bodo2 diterima..
jangan naked sudah!!!bahahahahaahha

bilik pool view


...ingat bilik dia kecik je tau...sapa yang dah ada anak besau2 panjang sesuai ambik 2 bilikla...segan plak tido dengan anak besau2...tapi sis tak kisah..sis bawak toto je uols demi berjimat cermat...so benda ni bergantung kepada keselesaan dan poket masing2la ye...sis niat nak bawak anak berenang2 di tepian sahaja..so keselesaan tu put aside dulu...kahkah!

okla...meh citer pengalaman sis sepanjang di sana k...
jangan pulak geli geliman ke hape ye..kalau gambau2 banyak pun korang hadap jela...sis suka bagi uols jeles secara berjemaah..wakaka


bilik kami 301..jangan risau semua bilik memang dapat sorang 1 parking ye..tak yah berebut2 tau..tak baik!


lepas balik sekolah sis terus sinsing lengan buat nasi goreng buat bekalan anak2 sis kelaparan selepas berendam...wajib ye sebagai mak2 perut anak difikirkan dulu...hahahahaha

yelar sementara tunggu husband sis balik solat jumaat...setakat buat nasi goreng tu takdela susah sangat pun kan?


masa check in terus masuk bilik dan snap view nih...tak ramai sangat manusia berbanding dengan hari Sabtu...


sebelum tukau baju mohla kita sakan2 posing kat luar bilik...
dah katanya 1st time kot datang kan?
bukan datang hari2 kan...bahahahaha


gambau sis memang banyak ye...tumpang lalu...hahahahaha


setel bergambau...suruh anak2 tukau baju...pegila berendam sampai kecut!ummi dengan abah nak gi dating kat Alamanda sekejap...hahahahaha

so gambar2 anak2 aku mandi petang tu memang takde...sis balik tengok2 dua daripada 4 anak sis dah tumbang kepenatan..makanya giliran sis la pulak berendam...syiokla memalam sebab takde sapa!
pakai konsep kolam tu bapak aku yang punya...kahkah!

pemandangan waktu malam depan bilik sis weyhhhh!


setel semalam di Hotel Dash Box

keesokannya...

even sis berendam seronok2 malam tadi..
tapi sis sejenis manusia bangun awal...even tido lewat...
pastu konon2 bercita2 nak sambung balik berendam awal2 pagi...
tapi hubs sis kidnap bawak gi sarapan dulu..dan tapau nasi lemak untuk anak2 sis yang masih ketiduran...

tatapan pagi...huwaaaaaaa....banyak syiokkkk!







time to check out....huwaaa!!!!

2 beradik...asyik bergaduh je dua ni..time baik..baik sangat...yang kakngah hitam legam penangan training sofbol

adik beradik jugak nih...kofkof
mirror selfie

lobby hotel...simple giler!!!!

sis punya kesimpulan are :-
  • konsep hotel yang bagus sebab terletak di tengah bandar Cyberjaya, kolam mandi yang besar, bersih, ramai melayu je yang stay kat sini (dari apa yang sis nampak la)
  • harga agak mahal la sikit plus bilik dia kecik..cuma nampak berbaloi jika ambil bilik yang berdepan dengan pool so mahal pun tapi berbaloi
  • hotel dash box ni kecik je tau..tempat dia kecik je...bilik tak banyak sangat...dan terhad...kalau nk book untuk weekends memang kena book awal2 la..staff yang bertugas kat lobby bagitahu sampai Mac dah penuh on weekends...huhu
  • kalau booking excluding breakfast takde masalah..banyak mamak atau kedai makan dekat2 je dengan hotel...
  • kawasan hotel bersih sangat...kolam pun nampak diselenggara dengan baik...


insha Allah ada rezeki pasti kami datang lagi...kali ni nak ajak anak2 hubs pulak stay sini sebab swimming dia best...konfem cucu2 hubs teruja!

rasanya takde apa2 nak tambah kot...kalau ada sis tambah lain na..till then...Assalamualaikum...

6 comments:

juelee said... Reply Comment

kita pn dh book kak rine utk cuti chy nnt heheheh... mls nk jln jauh kompem jem so dekat2 aje la

mama tisya said... Reply Comment

Mmg weekend susah nk dpt bilik yg trus ke pool tu.. Last year pi dok bilik kontena je sbb dh full yg trus ke pool tu.. mmg syok.. View cantik.. Kita p time April 2017 dlu otel ni br 9hari grand opening

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

PM seluar sis hahahah

mrs kayrul said... Reply Comment

Lama tingin nak g sana..baca kak rin punya review lg semangat

ayza said... Reply Comment

Wah..macam best jee..dekat je ngan umah ni..

ayza said... Reply Comment

Wah..macam best jee..dekat je ngan umah ni..