U Click Me...I Click U Back

Friday, September 15, 2017

Setelah 7 Hari Tidak Bertugas di Sekolah

As salam...

selesai dah tugasan2 dari last week sampai semalam...
dengan taklimat UPSR dengan menghadiri seminar..
dengan menjaga exam UPSR dari Isnin - Khamis..
terkesan betul kali ni menjaga UPSR...
kesian sebenarnya dekat budak2 yang masih kecil..
tapi terpaksa mengerah otak demi masa depan...hmmm
aku hanya mampu berkata2 dan meluahkan di dalam hati jela..hmmmm..#sedih

semalam pulak pagi2 sampai di Pusat Peperiksaan KP aku bagitahu ada kebakaran dan menyebabkan lebih 20 orang tahfiz kecil meninggal dunia Allahuakbar!!
 innalillahiwainalillahirojiun...


Ya Allah ya Tuhanku.. ko berilah jannah kepada anak2 tahfiz ini...aamiinnn...😢

masa aku jaga exam UPSR di salah sebuah sekolah agama swasta ada beberapa calon menumpang dari sekolah tahfiz jugak..sebak je aku tengok wajah2 mereka sedang ambik exam dan teringat2 arwah2 yang terlibat dalam kemalangan tuh.. al fatihah.. semoga semuanya tenang di sana...


seronok sebenarnya jaga sekolah swasta sebab dorang suka jamu pengawas2 macam kami makan je manjang...lagi satu calon sekolah swasta tak ramai so takdela stress sangat jaga exam...kofkof
aku sebenarnya takut giler nak naik penimbang...
memang kena workout lebih sikit la weekend nih...huwaa!😭





tengokla gambar2 kat atas...tu baru sebahagian sahaja yang sempatla kami2 snap...share2 dalam group wasap...ko tengokla lauk2 dorang hidangkan...pastu dari pukul 7:30 pagi tuh sampaila pukul 12 tengah hari..3x kami dijamu dengan makanan...manala badan tak jadi mcm tong!!!

hari last la baru sempat nak swafoto...

menjaga calon kuarantin...

menjaga calon di dalam kelas..16 orang aje..syok!tapi tak boleh dudukla ye...memang kejangla otot aku masa hari pertama tuh...hahahahaha..#sindromtua
7 orang pengawas yang bertugas di SRI Al-Huda....

hari ni barula dapat menjejaki sekolah dan jumpa balik murid2 yang dah lama ditinggalkan..nasib baik masa exam UPSR mereka direhatkan dua hari..so cuma 2 hari jela sekolah...takdela rasa bersalah sangat...hehehehe

semoga murid2 tahun 6 yang baru selesai menjawab exam UPSR memperolehi kejayaan yang cemerlang...aamiinnn!

1 comment:

LYAfrina said... Reply Comment

alhamdulillah...berakhir UPSR utk tahun ni..


al-fatihah buat anak2 syurga..mmg sgt2 terkesan dgn berita kebakaran ni..