U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 21, 2017

#JejakTokyo2017 ~ Day 3 ~ Sumida Aquarium & Tokyo SkyTree

As salam gang!!

sis nak sambung explorace kami di Tokyo..
kalau ikutkan Tokyo ni besar tau memang tak habis2 la kalau nak terjah setakat 2-3 hari tapi sis hanya planned nak pergi ke tempat2 yang betul2 menarikla.. means yang WAJIB pergi..kalau tak pergi rasa menyesal sangat..haaagituuhh!!!

selepas kami selesai ke Asakusa kami decided nak ke Tokyo SkyTree yang terletak di Oshiage, Sumida tapi sebelum tu kami sempat juga shopping di kedai 300 yen...kat sana memang banyak sangat kedai 300 yen (sama macam kedai rm2 kat Malaysia).. aku banyak beli souvenir kat sini..untuk kekawan dan lecturers..


sempat posing di train station Tokyo Skytree


untuk ke sini macam biasa dari station asakusa kami menggunakan google maps untuk dapatkan panduan macam mana nak ke Tokyo Skytree nih...

kat sini tak sempat pun posing2 sebab hujan...dan sebenarnya kami dah kepenatan dan kesejukan...
sempatla aku ambik gambar kawan aku sorang ni tengah posing2...hehehehe

kami tak naik atas pun sebab kami nak jimat2 duit je...
tak berapa teringin sangat nak naik atas tu...hahahaha

so lepas tu kami ke...


SUMIDA AQUARIUM yang terletak berdekatan dengan Tokyo Skytree 




kat dalam ni dia jual pelbagai barangan macam souvenirs dan tshirt2 tapi harga bapak punya mahal la ye....kofkof

masa ni dah nak nak gelap dah dan kami decide nak ke satu tempat yang sangat menarik dan kami 2x kot datang sini...hahahaha!

TUNGGU NEXT ENTRY YE!

to be continued....

2 comments:

Yana MIB said... Reply Comment

tokyo ni dh masuk dlm wishlist..kumpl bajet dulu...hehe

FarahGlanzDotCom said... Reply Comment

Bestnya akak gi japang..nnti klu ada plan nk gi sana bole ambik tips kt akak..��