U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 5, 2017

#JejakTokyo2017 ~ Day 3 ~ Shibuya Crossing (Lintasan Tersibuk Di Dunia)

As salam, 

sebelum meneruskan cerita sesiapa yang nak tau serba sedikit berkenaan dengan preparation dan tips untuk ke Tokyo ni, bolehla klik  [SINI]


**********************

sebenarnya seharian kami berjalan sepanjang day 3 nih..
turun naik tren memang penatla kaki..
tapi dah kata ko datang Tokyo takkan la nak dok lepak je kat guest house kan??hehehehe

so we were planning nak datang lagi ke SHIBUYA CROSSING untuk kali ke-2!

masa 1st day tu memang tak puas hati sangat sebab tak rakam betul2 saat2 kami melintas tuh..kali ni sempatla merakam secara terang2an...kehkeh



ini gambar masa pertama kali sis datang ke sini, boleh baca link dekat [SINI]

kali ke-2 ni pun masih sibuk jugak sebab malam Ahad kan?
tak tahula dari mana derang ni datang macam semut!
tapi situasi macam ni seriously.. u cannot get anywhere...
yang ada hanya di Tokyo sahaja..
so kalau datang ke Tokyo..wajib merasai pengalaman melintas lintasas tersibuk di dunia nih...😐







ni sis siap attach video masa sis dan kawan melintas shibuya crossing nih...mungkin ada yang tak tahu Shibuya Crossing ni ialah the world busiest pedestrians crossing sebab dia ada 5 directions yang digunakan oleh penjalan kaki pada waktu yang sama...memang ko akan nampak macam semut jela..hehhehehe...

nak cakap lelebih pun tak guna jugak...korang kena rasai sendiri...if ada rezeki korang...bagi sis satu pengalaman yang sangat menarik sepanjang sis hidup...gitchuuu!

jom tengok video!

v
v
v
v
v
v
v
v
v

3 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok tgk akak jalan2 jepun ni...jalan2 jejak jepun la ni..

Falsya said... Reply Comment

bestnye kak rinnnnn....patutnye tahun nie kami sekeluarga plan nak ke osaka..tp xjadi..postponed...tingin sgt nak ke jepun...

Suzi Fadhilah Ismail said... Reply Comment

memang sgt besh lah kan tokyo ni..haish nak kena repeat la nampak gayanya hehhe