U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 2, 2017

Weekend ~ Jumpa Kawan Masa Belajar UiTM

As salam...

morning uols!ceq lama giler tak menaip nih..hahahha..skill lelama hilang jugak nih..
cerita raya tak habis lagi nih tau!
ada ke yang suka nak baca...😟huhu

kita tinggalkan citer raya dulu la ek..
ahkak suka nak update kisah ahkak jumpa kawan lama ahkak aka adik kesayangan ahkak masa belajo di UiTM dulu..
tahun 1998 hah ahkak masuk UiTM buat diploma bangunan..maklumla masa tu SPM takdela bagus mana...so buatla dip dulu tapi course aku ni susah jugak weyhh..belajo segala mala add maths bagai..fenings ahkak yang tak berapa nak pandai nih...

tapi masa tu ada seorang adikla yang banyak tolong aku belajo add maths ni (more to mekanikal maths)..nama dia Yati...sangat close dengan dia dah macam adik beradik..


yang aku bulatkan tu aku dengan yati ~ my bff masa zaman belajo di UiTM dulu...kereta belakang tu la kereta yang bawak derang ke sana kemari...kereta hadiah dari husband aku selepas kahwen..masa ni dah kawen tapi sorok2 dari lecturer...19 tahun kot umur masa nih..hahahaha


dah tua dah aku hah...hahahaha...bawak anak2 besar2 dah jumpa kawan lama..anak Yati pun dah umur 11 tahun dah...but she still looks ageless kan sebab yati ni kecik molek je orangnya...
actually dapat tau Yati dan suami nak turun KL for attending her husband's cousin wed dekat Inspens nun..hubs ahkak pulak ada kerja on saturday tu..so aku heret anak2 aku la turun Kajang sebab nak sangat jumpa Yati..bayangkan last we met was in 2009 kot..if not mistaken la..


sempatla makan nasi kenduri even dah pukul 4 lebih...sebab niat nak jumpa Yati je...tapi rezeki jangan ditolakkan kata orang2 tua..hahahahah..yang sebelah hujung tu husband Yati..kenal jugak sebab sesama belajar masa UiTM dulu cuma course aje yang berbeza..ahkak la saksi deme dua ni bercinta sakan...kahkah



then lepak2 sembang dekat apartment yang Yati sewa di Inspen...sembang dengan MIL Yati yang juga bekas guru..😙

sempat jugak lagi Yati baked kan for me marble cake dengan brownies...sedap plak pandai Yati buat cake...boleh buat niaga dah hah!


semoga persahabatan kami berkekalan..amiinnn



teringat sebenarnya zaman belajar dulu..
selalu lepas habis kelas tengah hari tu drive pergi pergi Seksyen 2 tu tapau nasi..the best part was Yati ni makan nasi mesti ada kicap..hahahaha..tak boleh blah betul!lauk sedap2 pun kicap jugak yang dicari...kenangan betul!

harap yati bacala entry ni ek..kuikui!

6 comments:

IQ = Izyan Balqis said... Reply Comment

dapat jumpa kawan lama memang best!

Hamelia Hamid said... Reply Comment

best kan dapat jumpa kawan-kawan lama. kenangan menggamit memory gitu...

dhia lyna said... Reply Comment

mengamit memori ni jumpa kwn2 lama hehe..
salam singgah sini

mamapp said... Reply Comment

seronok kan jumpa kawan mcm ni.. rindu pula mama dgn memeber seuni dulu

Vitalynd Pengedar Shaklee Puncak Alam said... Reply Comment

seronok jumpa kawan lama ni..😊

LydSunshine said... Reply Comment

Betul, kawan RIn ni nmpk ageless.

Sampai sekarang ke dia makan mesti ada kicap? Hihi.