U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 9, 2017

Makan di Warung Kita | Nasi Manggey, Bangi

As salam..

semalam lepas habis sekolah terus pecut ke UKM..
ada tesis consultation dengan SV...sambil2 janji dengan kakjun kesayangan nak lunch sama..saje tahan perut tak makan kat sekolah sebab kakjun janji nak bawak pergi makan kat satu tempat di area bangi..katanya sedap!so mohla kita..

sampai UKM dalam kul 2 macam tu..terus wasap kakjun bagitahu dah sampai dan tunggu di tepi jalan station komuter bangi..
tak sampai 5 minit kakjun sampai bawakla kita pergi satu kedai ni..
ingat restoran mamak ke apa nama MANGGEY...hahahaha

boleh tahan besar kedainya dan ramai jugak orang..


sumber google aje...


aku tak surela kalau lunch ada tak menu nasi berlauk tu..sebab setahu aku lunch dia hanya ada nasi manggey ajela..nasi campur kari sayur+kaki ayam campur dengan ayam goreng kecik2..pastu ada sambal belacan

makan situ ke atau bungkus bawak balik ke ni je cara dia hidangkan...memang takde guna pinggan
aku order sekali dengan coconut shake..my fav ever...
next time datang nak cuba air kelapa baldi pulak...
besar weyhhh bekas baldi dia tuh...


inila rupanya nasi dia..nampak biasa tapi bila rasa...ishhh..sedap sangat..aku suka giler!
coconut shake dia pun sedap sangat...harga nasi manggey ni sebungkus rm5.50 ye...


nampak tak muka tersandar kekenyangan...hahahaha
kedai dia bersih dan selesa sangat...next time pasti datang lagi..inshaAllah

Warung Kita
Jalan Industri Sungai Tangkas 1,
Kampung Sungai Tangkas,
43000 Bangi, Selangor

Waktu operasi: 7 pagi - 10 malam

6 comments:

antalya said... Reply Comment

branch sungai buloh konsep kampung lg syok mkn bersila dalam pondok nipah. nanti try ok

lalink7 said... Reply Comment

ehh..cikgu sambung belajar PhD di UKM ke..hehehehe..
pernah juga singgah Nasi Manggey ni sama mcm Nasi Kak Wok..kuah kari cair ngan sambal blacan dari klate..hehehe..terima kasih singgah blog kite..

mama tisya said... Reply Comment

Byk cawangan gk tp xpernh singgah lg.. Aritu ada kwn ajak juga.. Pastu geng contest ada update sedara die la owner warung kita ni

mrs kayrul said... Reply Comment

jauh makannua..kita yg dekat pun x tau ..hihihi

Aisya Ismail said... Reply Comment

Selalu tau nasi vanggey je..

btw, blogwalking and follow sini.. https://ceritaaisyaismail.blogspot.my/

LYAfrina said... Reply Comment

nampak sedappp

xpernah rasa lg nasi manggey