U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 20, 2017

2 Syawal

As salam...

dah nak habis syawal dah..
kita baru nak sambung citer raya ke-2
raya kita memang sampai raya ke2 jek..
pastu dah tak pakai2 baju raya dah...😴

raya ke-2 dah tak banyak pun gambar2..
sebab tak cukup tangan dah asyik nak ambik2 gambar...kahkah..
so maka redho jela kalau korang tengok gambar entah hape2..kehkeh😜

raya ke-2 dimulakan dengan beraya di kampung husband aku di Permatang Tinggi A
kat sini banyak jugak rumah nak kena gi..
dalam 4 buah rumah jugakla..
sedara ada..kawan2 hubs aku pun ada..
memang setiap kali raya mesti datang!mesti tau mesti!! #matakeatas

tema raya ke-2 kononnya dah pakat2 dengan semua nak pakai hijau termasuk anak menantu husb aku semua..tapi tula tak terambik gambar kami yang pakai baju beli tempat yang sama..(nampak tak baju aku, anak husband aku dengan menantu husb aku sama)...
gambar group yang lain nan-hado okeh..
ini je yang sempat...😢

she always be my sweetie pie (kita takde anak kecik..thats why)
1st stop was my husband's auntie...
tiap2 tahun kami memang akan raya/melawat kalau balik..
lagipun belakang rumah arwah MIL aje..
kira adik mak husband nih..
we called her MakLang...muka sama macam arwah MIL ahkak...

lepas tu pergi rumah jiran2 tetangga yang rapat dengan husband aku..
tiap2 tahun raya memang akan beraya rumah nih...tula tak tersnap plak gambar2..
segan sebenarnya...hehehehe

anak2 dara ahkak...dah kalah dah ummi dia...😭

pastu singgah raya pulak rumah kawan2 husband..kawan sepermainan katanya!

sengkak perut2 sebab 4 buah rumah..
aku masa ni mulut kena ulser tapi kalah jugak dengan tapai...hahahaha
2 rumah hidang tapai..giler ko..banyak aku makan...bahahahaha...😛

rumah last makan laksa pulak...
mulut sakit pun aku bedal jugak sebab kang nanti gi raya tempat lain takde laksa pulak dah...kwak..kwak..

boring sebenarnya bila citer raya takde gambar raya banyak2 kan...hahahaha
sebab korang bukan suka pun baca citer berjela2..yang korang suka nak tengok gambar2 raya jekan?kan?hahahaha

gambar swafoto banyakla...kehkeh



okla..nanti kita sambung lagi naa..

5 comments:

dhia lyna said... Reply Comment

meriah raya nye tu...hihi
salam ziarah

LydSunshine said... Reply Comment

EH, mana ada. Suka je panjang berjela. Tapi gmbr pun suka juga. Siapa baby yg rin dukung tu? CUcu ek?

Bro Framestone said... Reply Comment

Alamak, terlupa nk tulis pasal raya tempoh hari.. aci x tulis sekarang, ke raya dah habis nie?

Hamelia Hamid said... Reply Comment

selamat hari raye kak. eh dah lepas.. hehe..lama x jenguk blog akak

kakinakl.com said... Reply Comment

banyak gak gambar masa raya, tapi malas nak update