U Click Me...I Click U Back

Saturday, June 17, 2017

Cerita Ceriti Mood Nak Raya!

As salam...

huwaa..hari ni ahkak kena gi sekolah uols..
sedap semuanya mengadap weekend dengan berselimut ek..
takpe..demi sesuap nasi...#sisredha

korang dah siap semua ke persiapan raya?
ikutkan family aku alhamdullillah dah setel la yang besar2..like baju semua..
macam tudung pun pakai apa yang ada jela..
baju melayu hubs pun baru je beli 3hari lepas dekat jakel..hubs aku tunggu kereta je sebab nak pegi pun sekejap aje.. hahahaha..kebetulan ada happy hour..rezeki dah kat situ..dapatla hubs aku sepasang baju melayu baru...

korang tema apa tahun ni?
aku last2 minit baru dapat tema...
tema aku pink+grey tahun ni..
we will see ok ke tak gabungan warna nih..
#sukahatiahkak

sepanjang puasa ni ada 3x je berbuka kat kedai itu pun saje melayan tekak anak2 nak makan nasi kandar...dan ada juga berbuka di rumah baru anak husband dekat Putra Height dan S.Alam..memang happening sebab masak sesama..kami yang perempuan2 ni siap pegi Jakel S.Alam cari baju raya anak perempuan hubs aku..dok sibuk ajak aku berkali2 meneman dia...dapat jugak aku teman..sekali dia beli sampai 3pasang...#fitamterus

ni dok wasap aku ajak teman beli tudung pulak..😓

selagi tak habis puasa katanya! #sistakutterjebak

menunggu iftar!
ni masa kali pertama iftar di sini...

haipppp!!!Jangan tenung lelama!!hahahaha

kalau berbuka kat luar kami memang prefer Pelita Nasi Kandar kat area KLCC tu..
parking kat situ senang...dan tempat luas sangat..
takde berebut2...servis tiptop.. sebab pekerja dia ramai..dan paling convenient surau dia selesa dan besar jugak...still takde berebut2 nak solat..cuma better bawak kain sembahyang sendirila..sebab tak banyak sangat kainnya...


siap sempat lagi aku anak beranak singgah BTS cari baju kurung anak2 dara aku...ada aku cerita dalam entry nih

eh..lupa nak citer pasal birthday  #kakcikYaya
dah masuk 9 tahun dah dia..9 June hari tu genapnya!

Happy Birthday Kakcik!
Semoga membesar sebagai anak yang disenangi semua orang...dan belajar rajin2 tau!


sempatla beli kek selepas berbuka tu..
beli kat pistachio...dan beli yang kecik je supaya makan habis terus!hahahaha

apa lagi ek nak cerita?
hari tu ada jugak pergi fahrenheit..
masuk uniqlo..beli sweater kat kakngah...
pastu beli sandal kat dak aish...
beli baju tambah2 sikit kak kakcik yaya..
sebab kakcik ni badan dia cepat naw tembam
memang selalu kena beli baju dia..
kalau tak rimas aku dok tengok asyik pakai baju yg sama je manjang!😞

okla..my class is about to start..
selagi tak raya ni selagi tu ada je barang tak beli lagi..tambah2 plak anak2 dara dah besar2 ni derang ni macam2 benda nak okeh!ummi is pening la melayan..tapi 1 syarat jela aku bagi..nak apa2 mesti kena tunjuk prestasi yang bagus dalam exam/study..kalau tak menangisi la ko di sinun!

4 comments:

Sheila Adziz said... Reply Comment

prepare yg anak2 je... akak pun tak prepare pun, pakai apa yg ada saja... janji anak2 ada bj baru

Hamelia Hamid said... Reply Comment

ada 10% lagi tak settle..nak beli kat kelantan je coz ari ni dah nak balik kampung.. hehe

LYAfrina said... Reply Comment

Bab baju kasual fsya mmg sblm puasa dh beli sikit².. Dr sale hjg tahun lg..beli saiz y budget blh pkai raya n slps tu..

Nk kira 100% dh siap.Kain lak htr tailor bln 1 lg.. Tp y frustnya bju sedondon 3beranak hancus lebur. Tahap xleh pakai. Klo senget2 skit blh lg pejam mata. Kain fsya lak singkat , bwh sikit j dr lutut. Bju lya pom truk sgt😢. X pnh htr kain ktbtailor ni..sje nk test. Last2 jd camni.


Last minute mujur tailor y slalu lya htr sngup ambk n jhit bju lain sbb kesian.. Huhu..


Theme kt org tiffany green


Salam aidilfitri
Maaf zahir & batin

Zie Madini said... Reply Comment

Weols sefamily belum lagi berbuka di luar. Asyik tapaw dari Param je. hahaha