U Click Me...I Click U Back

Wednesday, May 3, 2017

Short Trip | Port Dickson 2017

As salam...

percutian ringkas dan last minit punya plan ni
hari Jumaat (a day before ke PD) tula aku booked hotel..dan pilih jela hotel mana2 yang ada.. 
takdela demand sangat sebab nak rehat2kan minda aje.. bawak anak2 mandi pool...
tu pun berani ambik sebab dapat voucher dari traveloka... kalau tak harga semalam boleh tahan jugak mahal..tak berbaloi hotel biasa2 je tapi yelar..
dah weekend tambah isnin cuti pulakkan...
mahalla weyhhhh!!

dah katanya unplanned trip..
maka bergerak pun dah lewat..
hubs aku ada hal apa entah dengan anak2 dia kat Putra Height..
aku siap boleh g kenduri doa selamat depan rumah aku..hubs aku sampai dia ke kenduri dulu aku siap2 masuk barang dalam beg...hehehhee

sampai2 PD dah almost at 6pm..
hujan la renyai2...tapi jalan jam sikit2 je..
biasala hiway tambah2 lagi dekat dengan Seremban tu..memang hazab sikit la banyak kereta kan?


selamat checked in...hotel 3 bintang je jadila..nak book yang lain nan hado...last minit kata ko!
aku nak booked 2 bilik tapi takde..
takpela cakap ngan hubs kita bawak toto jela..
cantumkan katil anak2 dapat tido 4 orang...
kita fefeling tido bawahla polok masing2...
mehmehmeh...#sajefefelinggelenya

lepas checked in..bawak anak2 makan light2 dulu kat sebelah hotel..ada giant..jalan kaki je bah!
makan maggi goreng memasing kelaparan..


gambar makanan takde...gambar ummi ngan kakcik aje ada....kuangkuang!

balik bilik mandi siap jamak magrib isya'
kami keluar lagi pegi makan kat area mana entah husb aku bawak..nak makan ikan bakar sebenarnya tapi mikir malam minggu mesti lambat ni makanan sampai..so kami cari tempat makan biasa2 aje...tapi still sedapla alhamdulillah...dekat area kastam tak silap aku!


paling happy opkos anak2 la..memang nak bagi dorang happy2 pun khen?


tempat makanan dan gambar makanan tak ambik pun maaf di ampun...malas nak layan bergambar sangat...mana yang sempat jela...

lepas dah setel makan terus balik hotel bagi anak2 rest...hubs ajak kua jejalan dating kat bawah hotel..sembang2 pasal kisah kami...aaawwww!


poyo jek!eh tapikan tu sebab kadang2 kita perlu vacation tau...merapatkan hubungan yang dah sedia rapat gitewww... hubs aku memang jenis macam ni..dia suka berdua2 sembang dengan bini dia..gi mana2 pun nak ajak aku..even nak g cocok duit...perangai entah hape2 jugak kadang2!so dah masak sangat kesukaan dia tuh...hehehhe

mata aku sebenarnya dah tak tahan nak lelap je..
tapi apakan daya demi suami...terus aku jadi mithali...dalam kul 12 jugakla kami naik bilik..
anak2 masih segar bugar lagi mata tak mo tido!
ummi apalagi...tutup lampu semua...baring terus tido...semua pun tido..aish macam biasa tido mesti nak cilok abh dia tau!

esok bangun pagi aku kua sarapan berdua je dengan husb area hotel..makan roti canai..breakfast free dari hotel tu aku suruh anak dara aku dua orang tu pegi..depa berdua tu boleh tahan kaki makan jugak...kehkeh..

setel sarapan bawak anak2 aku turun tingkat 1 berendam pulak dalam pool..
lepas tu husb aku plak turun ganti aku tengok2 kan anak sebab aku nak kemas2 bilik dan nak packing untuk check out...



kul 11.45 selamat check out...dan terus ke Pantai Teluk Kemang..
sebenarnya dah takde mood nak ke pantai sebab cuaca panas..tapi anak2 nak posing2 kat pantai katanya..eh lawan tokey pulak anak2 dara aku ni weyhh!!!depa posing tak habis2..aku malas just lepak duduk2 je dengan husband aku...hahahaha




ewah ko kakak!

macam aku cakapla..anak2 aku je fefeling
aku dah malas..mata mengantuk memang nak balik jela dayanya..hahahaha

on da way balik sempat singgah ke Mahkota Hills nengok progress rumah kami..
alhamdulillah dah nak siap..pagar pun dah ada..
pastu kami lunch dekat area2 situ jugak..
sampaila umh sendiri pukul 6 macam tuh...
lega sebab ada 1 hari lagi cuti esoknya tuh..
dapatlah rehat2 lagi kan?

8 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

weolls pegi PD masa cuti agong tu

Liyana Anuar said... Reply Comment

bestlah dapat jenjalan..saya haritu camping kat pandai PD..huhu..tidak recommended :p

Mommy Cici said... Reply Comment

lama nauu tak ke PD. syokk aih bergambar tepi laut tu

Aty Fared said... Reply Comment

dah besar2 anak dara tu.. fes n last jumpa masa baraan raya dulu 4-5 tahun lepas kot eh.. :)
apa nama hotel eh..review sikit..menarik sebab ada kolam renang.. saya selalu ikut asben ke pd kerje dia..kot boleh try hotel ni kan..

mama tisya said... Reply Comment

Bdk2 dpt tdo otel, janji ada pool dh happy.. Panas p pantai

Anak Lebah Comot said... Reply Comment

bestnyer...baru nak plan ke PD gak...

Falsya said... Reply Comment

PD pun okayh la tuh kak..janji dpt berjalan..hehhe

alia farhan Said said... Reply Comment

Budak2 asalkn duk hotel n ada pool mmg da heppy gila kan