U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 25, 2017

Shopping Raya 2017 (Part 1) ~ Kenanga Wholesales | CreacionbySitiNurhaliza | ArianiRTW

As salam..

wahhh...puasa belum lagi nih..
berani ko citer pasal raya2 nih..
hahahahaha


bagi chancela kan?
tahun ni memang kalau boleh nak setel awal2 sebabnya tak larat nak bawak deme menyoping time puasa nanti..
plus ahkak bukan jenis penyabar sangat..
main dengan dak Aish yg masih tak reti apa lagi...better don't!

kalau ikutkan baju dak Aish aku dah setel semua...cuma baju melayu je belum lagi..
baju melayu selalunya senangnya aku beli kat Omar Ali, Gombak..situ selalu sales gilak2 punya.. belila 2 pasang pun takde hal..lepas ni tak muat bagi je kat kawan2 yg ada anak kecik...sebab kain pun elok!

baju anak2 dara aku beli dekat kenanga je..
tapi ada yang baru bagitahu aku kat BTS pun dah banyak sangat blouse cantik2..
tapi dah setel dah baju kakak!
tapi aku ingat nak usha2 jugak baju2 dekat BTS tuh..blhla rembat untuk aku sepasang 2..blouse aku mostly dah kecik kat lengan..
lengan aku membesar bagai juara..😏


so 2 minggu lepas (14 May)..
bawakla anak2 aku ke KWS hubs aku hanta pastu dia naik tren ke putra height...
nolong anak2nya cuci rumah baru...
so aku ngan anak2 dokla sini dalam 4 jam je kot...misi mencari baju raya anak2 dara..

actually masa ni dah separuh barang beli pastu bagi dorang rest sekejap sebab dahaga..penat kejar dak Aish pun ye...😅

adala sekeping kenangan kat sini...
bagi aku takdela murah sangat shopping kat sini...kena beli banyakla nak murahkan?😆
cuma kakak Alyaa suka baju2 kat sini..
dia dah aimed baju mana yang dia nak...
tu yang datang sini beli...
dapatla dia baju2 yang dia nak..
yang penting dia happy...
tapi kat sini takde taste kakngah pun..
dia suka tshirt je..so tgkla minggu ni terus gi brand outlet atau uniqlo beli tshirt dia pulak

***********************************************

pastu sehari sebelum aku datang KWC..
aku sempatla keluar berdua je dengan husband..misi nak potong seluar jeans hubs aku dekat Pertama...
pastu jumpa anak2 hubs aku kat KL..
lepak2 minum sekejap je..
aku try2la ajak pegi Jakel Mall...
laki ahkak dia jenis sporting bab2 mengajak nih..ajakla pegi mana dalam KL ni mesti tak kisah...sebab teringin sangat nak tengok koleksi #creacionbysitinurhaliza💘
selalu usha dalam ig je..tengok macam berkenan la nak buat baju raya...😤




aku aimed warna ni tapi husb cakap tak berapa...

tapikan..hubs cakap tak lawa sangat..
warna biasa2 jek...
pastu dia cakap lawa lagi yang kita tengok dekat bawah tuh...


arianiRTW
hubs cakap lawa2 lagi #arianiRTW..
tapi memang betul punla..
sebab tu kena tengok depan2 kan?
rasa kain dia sedap ke tak...
design dia pun ambik kira...
dan harga #arianiRTW lagi murahla..opkos!



yang aku berkenan bukan dalam gambar2 yang aku letak ni...hehehehe...warna2 tahun ni kebanyakkan pale dan pastel kan?

rembat jugak sehelai sebab dah alang2 pegi...dah hubs pun suruh sangat ambik...😁

so kalau ikutkan yang tak setel lagi baju raya pertama anak2 dara jela..
dah usha tempat nak beli...kat festival city aje kedainya..tapi nak bawak anak2 dara dua orang tu pilih sendiri..dorang ni bukan boleh..cerewet boleh tahan!kalah umminya!!!

4 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

Ishhhh ok laa ni rin...standby awal2...bile puase nak pi soping2 nk letih...nak gi mlm lepas bebuka masa terhad...terawih pun syg nak skip....so baik settle awal2 ni.....

Ye laa rin...tgk dlm ig mcm lawo...bile tgk pic rin nampak biase2...betul tu mmg kene tgk depan2...rase kainnye...tgk kalernye...sbb dlm iklan lain ...kaler lg bright n cantik....

Hope x telambat lg....happy teachers day rin....

Blog rin antara yg lieya xleh bukak sbb mampu blocked...tu kene bukak kat umah je...sorry lmbt drop komen ye....

safurara said... Reply Comment

LAwaaaaanya kak! sy satu hapah tak cr lg ni kak. hadehhh~

Falsya said... Reply Comment

okayh, tgk entry akak nie baru tingat nak kene amek baju kat tailor..adeh..hehehe..falsya buat baju anak bujang kat Bak, gombak..sekali ngan baju daddy die..akakkkkkkkk....sumpah menyesal...mahalllllllllllll...lagi mahal baju die dari baju daddy die..boleh beli baju falsya sepasang..mmg sekali tuh je la buat baju kat Bak..hehehe..

mama tisya said... Reply Comment

Senang dh setel byk kn utk raya.. Aritu ms ada event kt jakel tgk gk bj2 yg ada cop retis ni.. Tp belek2 je