U Click Me...I Click U Back

Tuesday, May 9, 2017

Kisah Baju Raya...Kasut Raya..Makeup Raya...Handbag Raya...OHEMMGEEE!!

As salam...

mood ke laut sokmo when it comes nak update blog...
tolong bagi kita vitamin R kat kita..
atau kalau jumpa tampo2 sikit pipi kita nih..harap ke tembam je pipi..
tapi malas!!!haahahaha

cerita #jejaktokyo masih belum selesai lagi..
maaf ampun ye...huhu

sebenarnya saje nak celoteh2 kat sini...
saje buat tajuk gempaq2..
aku tau perempuan dengan benda2 macam tajuk kat atas tu macam teruja sikit even ko hanya mampu usha2 je...

eh korang dah beli ke baju raya?
aku tahun ni for the 1st time nak beli readymade aje...sebab memang tak sempat nak tempah...huwaaahuwaaa!

hari tu sakan dalam group kawan2 UPSI aku dok bercerita pasal baju2 raya dari butik2 online.. u name it la..memang banyak dan tak tahu nak pilih yang manakan?
macam aku taula kewujudan tapi memang tak pernah beli pun...
aku pernah beli owlbynd tu pun dah out of date harga merundum dah...hehhehe
dasar cheapskate!

tapi kan...
aku ada berkenan la satu brand ni...
kain dia memang cantik..dan design dia simple la.. takde orang2 kurus sekelempeng aje boleh pakai design dia...
dan paling penting bila beli untuk pakai raya lepas ni aku boleh sarung untuk mengajar pulak...gitchuuu!!!

tapi takutnya tengok harga memasing..kalau guna model che ta dengan anak dia harga terus jadi che ta sangat...kehkeh..tak2..aku takde kata tak suka ke apa..terpulangla sesapa nak beli duit hampa kot kan?macam aku tak mampu weyhhh!rasanya bukan soal mampu ke tak mampu.. tapi sayang duit!!sapa sama peel macam aku??kita gang!

korang dah siap ke semua2 persiapan raya..
yelar jangan kata puasa pun belum lagi ye..
sebabnya semua ada 1001 alasan utk buat persiapan awal2 kan?

tapi to be honest tahun ni persiapan kami sekeluarga will be so sederhana dari tahun sebelum2 ni...baju2 kasual pun aku nak beli tambahan sorang 2 helai baju je..dah takde nak beli berlebihan macam tahun2 sudah sebab nak jimat 1 hal..pastu memang dah tentu2 tak pakai sangat pun...hahahaha... yelar baju kasual nak pakai pun raya ke-3 je kot...atau tak sempat pakai langsung?!hahaha

ok.. panjang dah celoteh ahkak ni..
seronok kan bila cerita pasal raya..
tapi tetap kena muhasabah diri dan sedar kemampuan sendiri jugak...
jangan membazir sebab membazir amalan syaitan!

#selfreminder





7 comments:

Aty Fared said... Reply Comment

buat masa ni masih takde baju yang saya pekenan lagi [yang kat boutique2 pemes sekrang ni] tapi dah tempah sepasang raya pertama..
tahun ni dah stop bf boleh lah kite pakai baju kurung.. heheh..

mama tisya said... Reply Comment

Start thn lps mcm xbrp sgt nk bli bj raya.. Xtau nape so thn ni ingt nk tempah sbb kain dr Korea mil bg aritu ada tp Xtau mana silap letak xjmpa.. Tailor sure xmo amik dh.. Pki jubah je la kot.. Tgk bj kt butik mcm2 tp rege bole tahan ratusan

FarahGlanzDotCom said... Reply Comment

sama la akak.. farah pun plan tak nak membeli sakan macam tahun2 sebelumnya.. better saving kat tabung travel..hahahaha

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply Comment

yui dh prepare bju utk satu family tahun ni.alhamdulillah

Falsya said... Reply Comment

terbalik pulak ngan falsya..raya sebelum nie, baju beli..tahun nie yg hantar tailor buat baju raya..hehehe..

Julia Johari said... Reply Comment

Kak rine...sama...tahun ni lebih kepada berjimat sbb nak lbh deko rumah sebenarnya kahkahkahkah amboi niat tu kan...sebab nak beli baju kasual gak lebih sikit confirm tak sampai petang raya dah tukar baju selesa sikit.

alia farhan Said said... Reply Comment

Sama la kita...syg duit sgt