U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 27, 2017

#JejakTokyo2017 ~ Day 2 ~ Shopping @Kiddy Land | Shibuya Crossing

As salam...

macam lambat je lagi ek nak habis cerita #jejaktokyo ni...hahaha
aku pun kadang2 rajin kadang2 malas jugak nak update sebab takde banyak masa terluang...
sebab banyak benda nak disetelkan kat sekolah..
kertas exam pertengahan tahun pun belum setel lagi nih..huwaaa!!!#menangisi

tapi sayangnya kalau tak diabadikan pengalaman berharga nih...so yang mampu hanya entry scheduled ajela..tq kepada yang singgah baca..
berkesempatan akan ahkak balas kunjungan uols

sampai mana ye semalam?
oh...Shinjukyu Park...boleh picit link kuning tu untuk baca...:-)

selepas setel Shinjukyu Park
kami decided nak pergi shibuya..kebetulan kakrose nak ke kiddy land..katanya nak belikan barang yang dikirim oleh anak perempuan beliau...









ye..dari shinjukyu park tu kami naik train turun ke shibuya station...dan jalan kaki mencari Kiddy Land...agak jauh jugakla..tapi alah bisa tegal biasa githcuuu pun riak!!hahahaha


finally jumpa jugakla tempat yang hendak dituju...
actually dalam ni barang2 dia takde yang murah cumanya anak kakrose dia kirim squeze kot nama dia....so kami google jumpa tempat nih ada jual..



tapi kedai ni memang ramaila japanese masuk..

sebabnya bagi dorang murahla kot..
kalau kita tengok je jpy1000 tu is equal to RM40 kan..so faham2 ajela...


so duduk luar jela menikmati udara malam yang sejuk gilos!
suasana malam di Shibuya memang happening..
tambahan lagi malam minggu pulak..
punya ramainya manusia!!!

setel Kiddy Land..kami terus ke Shibuya Crossing dengan hanya berjalan kaki..
sebab takdela jauh sangat..dalam 15minit jugakla perjalanan...tapi sebab cuaca sejuk mana ada rasa pun penat ke apa...

[ Shibuya Crossing ialah laluan penjalan kaki yang paling tersibuk di dunia dan mempunyai 5 arah lintasan untuk penjalan kaki melintas]

so kalau ke Tokyo jangan lupa datang ke sini untuk merasai pengalaman melintas di lintasan tersibuk di dunia ini...








SHIBUYA CROSSING





actually ada video kami melintas shibuya crossing ni nanti aku upload masuk sini okeh...inshaAllah aku akan upload masuk esok ye..

so bersambung Day 3 nanti ye..to be continued..

2 comments:

MizzTina said... Reply Comment

best tgk akak jenjalan g jepun tu..

Amanda Suria said... Reply Comment

Seronoknya dah jejak kaki ke Jepun...bila la turn SA