U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 26, 2017

#JejakTokyo2017 ~ Day 2 | Menikmati Sakura di Shinjukyu Park

As salam...

mehla kita sambung cerita balik dari Fujisan

terus bas bawa kami turun ke Hotel Hilton sebabnya nak berjumpa kawan Dato'..
dia stayed dekat sini...
tapi tak muncul2 pulak Tan Sri dengan isteri..
so kami terus ke pergi tengok 'hanami' dekat Shinjukyu Park (tak sure betul x namanya) kehkeh

korang tau tak 'hanami' tu apa?
Hanami ni melalui pembacaan aku ialah mengadakan pesta makan2..ala2 piknik la kat bawah pohon sakura gitewww...
so benda ni berlaku apabila musim sakura jela ye..
so alhamdullillah..aku dapat tengok sendiri camne orang Jepun menikmati 'hanami' nih...


Shinjukyu Park

hanami

hanami
cantik pulak suasana...penuh dengan para-para sakura...:-)


bersama Hana (japanese)..she used to study in Malaysia (UKM)..Hana ni ambik Bahasa Melayu...so masa datang sini kami 'gunakan' dia balik...hahahaha
masa ni serius lapar dah rasa even dah membedal nasi masa tengok fujisan tu..
tapi mana tak lapar kot...sejuk weiii!
nampak pulak van merah!
terus rasa nak sujud syukur la2 tu jugak!



kebab!!!hahahaha...lapar!!!
beratur la beli kan..tunggu apa lagi..
masa ni nilai matawang dah duduk alasan ke 100..
hahahahaha


sedap okeh..licin hah aku sorang membedal!

lepas setel makan terus cari tempat untuk solat..
siap2 ambik air semayang yang wajib aje..
kami cari tempat yang agak lapang dan sesuai untuk kami buat jamak...

for your info..dorang ni tak kisah pun ko solat merata macam tuh...being japanese..dorang suka buat hal sendiri...kikiki...


bagi chancela ahkak fefeling ye...di bawah pohon sakura!!!!
biler tengok gambar2 ni balik...
memang betul2 menggamit memori...:-(
Ya Allah rasa rindu sangat kat Tokyo..
rindu pada cuacanya..rindu pada keindahannya..
rindu dengan gang2 yang travel sekali..rindu kopi derang...hahahahaha...
what to do?kami hanyala musafir sahaja...#redha

setel berjongket dekat Shinjukyu Park..
kami bertiga decided nak jejalan bandar Tokyo..


otw nak ke train station..bumped into this Hilton Hotel yang semalam RM2k kot...hahahaha...so kita tumpang bergambar ajela...


entry ni aku tamatkan dulu dengan sekeping gambar kepoyoan chekgu azrine terhadap Tokyo..bagila dia chance ye!!kwakk..kwakkk


to be continued....

2 comments:

Adam said... Reply Comment

Salam cikgu,
Baca entry cikgu mengamit memory saya jugak.

ameris said... Reply Comment

rindu serindu rindunya... kan rin.