U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 20, 2017

#JejakTokyo2017 - Day 2 | Fujisan | Lake Kawaguchiko

As salam...

entry sebelumnya boleh rujuk di bawah

http://www.chekguazrine.com/2017/04/jejaktokyo2017-day-1-ohayo-gozaimas.html

***********************

Day 2 - Rombongan AMG ke Lake Kawaghuciko untuk melihat fujisan (Gunung Fuji)


swafoto day -2...semangat!!!

Ok..disebabkan kami akan ke sana dengan menaiki bas yang disewa oleh pihak AMG..
so kami kena bergerak dari tempat kami ke Nakano yang memakan masa lebih kurang 45 minit dengan menaiki tren dan bas..

tapi disebabkan kami terbabas tido..dari Akatsuka kami bergerak lebih kurang 6:30 pagi untuk ke Nakano...dan bas akan bertolak pukul 7:45 pagi...huhu

kalau ikutkan kami planning nak keluar dari guest house pukul 6 pagi..
tapi dah terlewat pulak..so 6:30 tu pun sepatutnya sempat...

tapi kami sesat nak cari station bas...huwaaa
so Dato called aku bising2 kenapa tak sampai2 lagi..aku memang dah tahap stress masa tu sebab kept on calling me banyak kali..
aku rasa nak jawab je kat Dato suruh gerak jela tinggalkan kami.. let we go there by ourself..
memangla salah kami..tapi takkan kot bas tu tak boleh tunggu sekejap kot...
susah sangat la kalau dah punctual sangat pong!

akhirnya sampai jugak even kami lambat 10minit
memang rasa bersalah tapi kami takdela lewat mana
lewat yang tak disengajakan sebab masa nak naik bas tu tak tahu mana stationnya...huhu
dan bas pun bukan pecut2 tau..dia jalan ikut time dan sampai ikut time..jam memang takdela..

so bergerak la kami ke Lake Kawaghuciko
katanya perjalanan lebih kurang 2 jam lebih kot..
tapi aku tak berapa perasan sebab pergi balik aku bantai membuta je dalam bas...hahahaha

tengah2 aku tido tuh Dato buat announcement bagitahu kata singgah R&R untuk ke toilet..
masa diberikan hanya 15 minit katanya..

pastu siap buat lawak...
sapa lambat sila jalan kaki ke Lake Kawaghuciko
nampak macam perli ahkak and the gang aje tuh...








kat sini sejuk dia ada lain machaim sikit...
siap berasap2 mulut ko bila bercakap...

so habis dalam 20 minit jugak kat sini

sambung perjalanan lebih kurang 45 minit jugak..
sebab aku rasa macam tak lama sangat dalam bas..



turun je bas terus nampak wow..cantiknya!
hilang terus rasa penat sakit badan lapar segala bagai ada...hahahaha


Lake Kawaghuciko
surrounding memang lawa la..


tak nampak pun kan Fujisan tu sebab berkabus...
get ready nak makan sebenarnya nih...kami memang siap bawak bekal hah!
side belah kanan sikit...kat sini uols bolehla nak sewa boat untuk berjalan2 sekitar tasik..tapi harga sendiri mau ingat ye..kalau rasa tak sayang duit...bolehla nak cubakan?


ini la Dato yang dikata2kan tuh...yang marah kami lambat...yang perli2 kami..ada kami kisah??sebabnya beliau ialah Supervisor PHD aku...berani mau lawan!!!!hahahahaha

lepas tu Dato ajak kami gi makan plak..
kami sebenarnya dah membedal..tapi ikut jela..
konon nak mengopi2..katanya


Dato order roti nan..sekali datang hah gabak besarnya!
rombongan ni memang ada wartawan yang ikut...so tugas dia memang ambik gambar ajela...hehehehe

oh lupa nak bagitahu pasal restoran ni..
terjumpa restoran halal kat sini...
tapi layanan tak best okeh..
aku malas nak cerita pasal benda ni..
pakkal dia bukan orang malaysia je..
kalau tak memang dah kena sekeh!

layan sekejap Dato makan semua..
lepas tu kami nak gi solat..
tapi ramai pulak students AMG dekat bilik air..
bilik air pun kecik..sebab lepas ni dah naik bas dah ke Tokyo balik...tanya2 Dato cakap sempat kita solat dekat Shinjukyu Park tu...ok fine!


alhamdulillah dapat jejak kaki kat sini even tak dapat tengok betul2 Gunung Fuji...
bas yang kami sewa untuk ke sini
untuk mengkome yang nak datang sini boleh je beli tiket bas.. bas depa selesa don worry.. harga aku tak sure uols boleh riki2 je...

next destination.....???

nak tengok hanami??tunggu...

to be continued....

entry #JejakTokyo2017

http://www.chekguazrine.com/2017/04/jejaktokyo2017-preparation-and-tips.html

http://www.chekguazrine.com/2017/04/jejaktokyo2017-klia2-haneda.html

http://www.chekguazrine.com/2017/04/jejaktokyo2017-day-1-ohayo-gozaimas.html

3 comments:

Adam said... Reply Comment

Saya tunggu cderita cikgu lagi.

Julia Johari said... Reply Comment

Terpikat dengan jaket sejuk kak rine...merah gitu...lawaaaa!
Cantik lah tasik situ...terpegun tgk

Adam said... Reply Comment

Saya baca kali ke dua. Terperasan ayat ni: "tapi disebabkan kami terbabas tido.."

Terbabas tido?