U Click Me...I Click U Back

Friday, March 10, 2017

Academic Trip To Bangkok | Part 3 | Selamat Tinggal Bumi Bangkok

As salam chuols!

sendu je kan blog ahkak...
ahkak pun sememangnya dalam keadaan sendu
next week PPD nak turun sekolah ahkak nak pantau file pengurusan dan pentadbiran..
ahkak SU dik..mereka2 dah mula nak menyusahkan hidup ahkak minggu ni...hahahha.. #jangankecam
so ahkak busy sikit menyiapkan minit2 yang tertangguh...#sapasuruhsiaplambat

ok.. ahkak nak sambung #entrybangkok2017
ahkak promise this will be the last part la..
sebenarnya tak update pun takpe..
tapi sayang pulak banyak gambar2 jugak weyhh..

selepas seharian kami ke sana kemari..
boleh klik [Part 2] untuk baca entry sebelumnya..

balik2 hotel rehatkan diri..solat semua..
so kami decide nak jejalan kat area hotel jela..
memang Bangkok ni terkenal dengan pasar2 malam dia..kiranya bandar dia hidupla pada waktu malam..
meriah giler!!!

kami saje2 je jejalan cuci mata..
keluar masuk mall dia...


lepas setel rest solat semua..
aku bedal maggi dulu sebab lapar..
malas nak cari makanan kat area hotel sebab susah nak cari yang HALAL.. so bedal jela apa yang ada buat lapik perut...

then terus turun cuci2 mata kat area berdekatan dengan hotel...


masuk mall apa nama serius aku tak ingat...
best tengok banyak jenis dan brand makeup..
tapi aku aimed mascara dia je...
aku beli 3 jenis berpandukan apa yang penjual tu kabo ler...


lagi 1 aku tak snap sebab lupa...kehkeh

lepas tu jalan pulak dekat area pasar malam dekat dengan hotel jugak...
sebab malas sebenarnya nak naik tuk2 sebab malas nak jauh2.. lagi 1 malas nak kena tipu pasal harga tuk2...hahahaha



kat sini spentot murah2...lai2...beli 3 percuma 6..
acah jek!!!


sempat weyhhh... hahahaha


korang...bangkok memang bersepah pasar malam dia okeh.. ada satu tempat nama catuchak tak silap..yang tu on weekends aje ada...tapi sebab kami tak pegi on weekends..takdela rezeki nak perabih duit kat situ..alhamdulillah selamat duit aku!

balik bilik packing balik barang2 sebab esoknya dah nak fly back to KL...
lepas settled packing...zzzzzzzzz...

**********************************
esoknya flight tengahari dalam kul 10 kalau tak silap akula...hehehehe
sengaja balik pagi sebab gang2 aku ada kenduri esoknya Sabtu.. so sampai awal utk dorang gerak balik kg...


kami lepak lama jugak kat luar sebelum check in sebabnya sampai awal di airport...



kak rose tengah bawak keluar laptop...
laptop tak boleh simpan dalam bagasi even ko tak check in baggage...githcuuu

10.05 - ready to take off


aku order siam pasta tu tapi Allahu..tak sedap...
nyesal order.. kawan aku order nasi lemak PN


alhamdulillah we were safely arrived...

tammatla entry #bangkok2017

tunggu next entry ke............. inshaAllah bulan April nanti terbang lagi...hahahahaha....

7 comments:

E'in said... Reply Comment

bestnye boleh shopping macam-macam.. tapi tu laa susah pulak nak cari makanan halal ek..

LYAfrina said... Reply Comment

Bestnyaaa akan terbang lg ke sana.. Profesyen guru skrang byk tgungjwb n dlm msa y sama byk juga pluang2 y bgs camni. Oklah tu..selagi bpluang jgn lpskan..

Meriah pasar malam dia org.. Mau x rmbg mata

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

wahhh bestnya shopping ,,

MumMe said... Reply Comment

Bestnye girls' shopping outing trip...I miss those days...

CikNaa said... Reply Comment

lamanya tak singgah blog kakrin.. baca blog akak terus rasa nak bercuti..hoho.

Julia Johari said... Reply Comment

Oh akak setiausaha fuhhh lagi lah bz...sonok bekerja fly sana sini...hahaha blogger mmg berani selfie di mana sahaja...cun!

Widi Suseno said... Reply Comment

Bestnyaaa akan terbang lagi ke sana.. Profesyen guru sekrang byk tanggung jawab n dlm msa y sama byk juga pluang2 y bgs camni. Oklah tu..selagi bpluang jgn lpskan..

Meriah pasar malam dia org.. Mau x rmbg mata