U Click Me...I Click U Back

Friday, February 3, 2017

Academic Trip to Bangkok ~ Restoran Yana | Restoran HALAL di Bangkok

As salam

belum masuk hari kedua pun lagi..
saje asingkan entry nih sebab lepas je checked in mulala perut berkeroncong...

sebelum sampai ke Bangkok, aku dah siap google2 nak cari restoran yang best area hotel yang sedap dan yang paling penting HALAL

paling popular dekat enjin search is Restoran Yana yang terletak di dalam MBK Mall..korang masuk je MBK tu naik tingkat 5..inshaAllah senang sangat jumpanya..


kami naik tut2 aje..my 1st experience naik taxo roda tiga nih...boleh tahan laju.. dan tips kat sini korang kena deal harga murah2 sebab dia tengok kita tourist dia letak harga melampaui batas habaq hang!so pandai2la nak hidup camgitu..

kami naik bertiga dia cas THB150..boleh tahan mahal sebab jatuh RM19 macam tu..bahagila 3 ye...uhuk..kalah taxi kat KL nun!


muka peghak naik tut2..kehkeh

dalam 15 minit jugak weyh dari hotel aku ke MBK Mall..knowing trafic dekat bangkok..memang jammed aje manjang...so sesuai sangatla naik taxi roda tiga sebab boleh mencelah2 aje..macam mat rempit aje hah pemandu2 taxi roda tiga kat Bangkok nih...


besar hah Restoran Yana nih.. hasil google aku katanya sini makanan dia sedap2.. tomyam dia sedap.. dan mahal la sikit.. tapi aku takmo pikir sangat pasal mahal ni kalau bab2 makan sebab yang penting berkualiti dan HALAL

kami sebenarnya blurr sangat nak order apa sebabnya banyak sangat hah menu...


aku lapar nasi so aku order nasi goreng daging aje..siap pesan hah buat pedas2.. pekerja2 dia mostly dari selatan thailand..so mostly pandai cakap melayu (kecek kelate mu)..hahahaha

feeling macam kat Malaysia dah hah..


suasana dalam Restoran Yana... hasil pembacaan aku katanya kalau musim cuti memang penuh la tempat nih.. aku pegi adala dalam 10 orang je tengah makan...so rezeki kami la takde la nak kena tunggu2 atau beratur ke apa kan?


nak bagitahu tomyam dia gabak besar..
ni kawan aku order...dan sedap nak mampus okeh.. aku yang jadi tukang perabih sebab kawan aku ni dia gi order tomyam sekali datang besar gabak hah... sini tomyam dia memang bersantan tapi series sedap dan kena dengan tekak aku...


dah kenyang..alhamdulillah... jom balik hotel tido.. esok nak kena bangun awal pulak..

sambung esok....

5 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

dah agak dah...tomyam die mesti sedap kan rin...lain dari yg lain.... lieya ni puase ari ni...terus terase2 hirup tomyam...balik ni buat tomyam laa hahaahahahaha....tapi versi tomyam cincai bancai je laa akakakaakakak

Mya said... Reply Comment

rindu bangkok!

Falsya said... Reply Comment

Nmpk gambar pun dh sedap dh tomyam tuh..falsya sebenarnye suke tomyam yg berlemak gitu..ade satu kedai kat mutiara damansara kuey tiaw tomyam die sedap sebab kuah tomyam die bersantan..nyumsss..

hainom OKje said... Reply Comment

Hubby sebok nak ajak gi Bangkok kalau nak cop pasport buat pertama kali katanya haha...
Best ke Rine Bangkok ni....mcm sama Malaysia je ek

LYAfrina said... Reply Comment

Tgk tomyam tu pom mmg dh nmpk sedap n kawwww sgt! Tomyam org thailand mmh sdp2 kak..