U Click Me...I Click U Back

Wednesday, February 22, 2017

Academic Trip to Bangkok - Part 2 | Embassy of Malaysia Bangkok | Mango Tango

As salam...

sambung kisah part 2 yang sebelum ni...
kena ambik mood jugak nak update travelogue ni sebab tak berapa reti sangat nak detail2.. hahahaha
tapi if korang ada apa2 soalan ke boleh je email ahkak atau boleh pm akak dekat fb/ig
atau tinggalkan soalan dekat komen ye
inshaAllah akak akan jawab...gitchuuu


sepanjang 3 malam di Bangkok..
inila keje aku.. turun hotel pergi speedmart sebelah hotel cari aiskrim..
kat Malaysia takde plak sibuk nak makan aiskrim..hehhh!
tapi sedap okeh aiskrim ni..hahahaha

ok..stop cerita makan manis2 nih..gemuk!
dasar tak sedar diri..

lepas je kami melawat sekolah2 di Ramkhamhaeng... 
terus bergerak ke Embassy of Malaysia..
actually this was my 2nd time been here..
pengalaman berharga I must say.. bukan senang nak masuk sini suka2 kan?
tapi tula.. dalam tak berapa suka sangat Bangkok.. 2x jugak aku dah mai Bangkok ni..
rezeki orang kata.. rezeki tak baik kita tolakkan?hahahaha


air ni macam rare sikit so aku tempekla sini buat kenangan.. rasa dia masam2 sebab campur2 buah kan.. kalau carrot aje mesti sedap..

otw ke embassy aku melena je kat dalam van sebab jauh jugak weyhh.. aku tak tahula berapa jauh sebab membuta je lebih..
masa 1st time pegi dulu pun aku membuta jugak...hahahaha

sampai2 je pihak embassy terus menjemput kami masuk ke dalam dan memberi beberapa info berkenaan dengan embassy...


yang best sebab dapat sijil..
masa dalam ni aku takde ambik gambar sebab kepenatan.. kelaparan pun ye..
pastu terus cari surau nak solat dulu...


kuih ni sedap tapi tak tahu nama...hahahha
aku rembat sampai 2 hah tapau.. kahkah


kenangan... lepas ni nak merasa embassy dekat Jepun pulak.. inshaAllah...


kenangan bersama pensyarah2 UKM dan UPM bersama juga dengan pegawai2 PPD juga wakil2 dari Embassy....tq for your hospitality ..:-)


selesai di Embassy terus balik hotel rehat...

*******************************
kami balik hotel lelepak sekejap keluar pergi cari makanan dekat Mall sebelah dengan hotel kami... tu yang best duduk hotel dalam bandar.. merata Mall..hehehe


aku beli jus dengan jajan2 je sikit sebab takut lapor.. plus susah nak cari makanan halal kat sini.. so makan bagi lapik perut jela

lepas tu hanta kakros balik hotel.. ahkak dengan kakjun keluar pergi ke...
v
v
v
v
v
v
v
v



Mango Tango.. akhirnya sampai jugak tempat sedap yang jual mangga pulut.. mangga dia giler punya lembut dan sedap ...berlemak dan manis sangat!!



aku tapau je sebabnya teringat satu lagi gang tak ikutkan.. so bawak balik bilik makan sesama... bekas dia pun comel..

Manggo Tanggo ni ada 3 kot dekat Bangkok kalau tak silap.. yang aku pergi ni berdekatan dengan Siam Paragon...


sempat jugak tuan tanah berposing di tengah2 bandaraya Bangkok...ngeeee...

till we meet again...to be continued

3 comments:

E'in said... Reply Comment

bestnye kan.. keja + jalan-jalan..

Kakzakie Purvit said... Reply Comment

Terima kasih sudi singgah blog kakak - appreciate it
Serampang dua mata yg best ni. Kakak rasa bukan dua mata aje tapi banyak mata kalau tengok dari gambar. Kerja buat juga lainnya makan angin boleh, shopping boleh, JJCM pun boleh:)

Ainniah Zulkefli said... Reply Comment

best sambil kerja sambil jalan2 (part jenjalan tu yg lg best sebenarnya hihihi)