U Click Me...I Click U Back

Wednesday, February 1, 2017

Academic Trip to Bangkok - Part 1

As salam..

sebenarnya last minute plan ni aku ke Bangkok...2 minggu sebelum fly baru dapat tau aku invited by Prof Dato Razaq untuk bersama2  join academic trip dengan UKM/UPM/KPM/PPD ke Bangkok...bersama dengan budak2 Akademi Menara Gading (AMG)

korang nak tahu apa tu AMG korang boleh googlela ye... tak kose ceq nak explain kat sini...hahhhaha


flight kul 5 ptg..kakjun nunggu aku dekat McD KLIA 2..lepak kejap dengan hubs..salam2 peluk2 semua...maklumla nak tinggal 3 hari jugak tuh...hahahaha


bertiga aje kali nih...kami naik flight lain dari rombongan sebab aku pergi hari Rabu petang...yang lain dah selamat sampai hari Selasa lagi...

actually ni dah kali ke2 ke Bangkok..
tahap teruja dah tak berapa ada...hahahha
plus memikirkan duit RM lebih murah dari THB...hadoiii!!!plus aku pun takde ambik luggage sebab dah tau mesti takdenya nak shopping2 bagai..plus teringat masa ke Bangkok 2 tahun lepas  teringat2 kurang mesra orang2 sana..uhuk...berapa banyak plus daaaa!!!


boarding masa ni hujan renyai2 je...
our journey took about 2 hours to arrive Don Meung Airport...


borink giler okeh...sebab kepala aku sakit giler...nasib ada order makanan dalam flight sebab nak perut kenyang siap2..to be frank Bangkok susah sikit nak cari makanan halal tepi2 jalan tau..so better makan kenyang2 la...


masa ni nak touch down dah bandar bangkok...teratur aje penempatan derangkan?
sawadikaa Bangkok!!!


waktu kat Bangkok awal sejam dari Malaysia.. pukul 6 malam dah gelap macam maghrib


alhamdulillah for the 2nd time been here in Bangkok.. series tak sangka dapat datang lagi even aku tak berapa suka sangat dengan Bangkok...but no choice katanya...hahahaha


stranded kat sini yang lama..panjang sangat hah beraturnya kat imigresen derang...huuuuu...dari dulu sama je...mujur takde claim baggage sebab semua handcarry aje...cheapkate gituhh

setel semua..cari taxi pulak untuk ke hotel..


boleh tahan jugak besarnya airport Don Mueng nih...berpeluh jugak masa nak menapak balik dari sini ke KL...kalau ketibaan takdela jauh mana sangat...tapi AA memang akan landed kat sini ye..survanabumi tak silap aku takde kecuali MAS aje..


kami ambik taxi kat sini...boleh tahan jugak mahal..dalam THB700 so convert dengan RM nak dekat RM90..tapi takpela..we got no choice...


sampai la kat hotel kami..kami dapat penginapan di Victory Executive Residence Bangkok...harga korang boleh check sendiri dekat booking.com la sebab hotel ni bukan pilihan kami..so kami ikut jela stay sini sebab senang nak bergerak mengikut kumpulan AMG tadi...


bilik ni untuk 3 adults la so selesa sangat...

nanti ahkak sambung lagi entry kami pegi makan di restoran halal yang popular di Bangkok ek...tunggu!!!!


5 comments:

mama tisya said... Reply Comment

sambil kj sambil jln tmpt org syok...lama dh tk kj yg kena naik flight hehe

lieyalatif said... Reply Comment

seronok gak tu rin..dpt gak kerja sambil jalan2.... bangkok pun bangkok laaa...next year kene request bali plak laa hahaahaha...baru semangat sikit kan nak pi.....

tak sabo nak cuti mata bab mkn plak tu.....mesti ade pulut mangga...tomyam special thai kan...

Falsya said... Reply Comment

Falsya teringin nak ke bangkok..but at the same time mcm takut..heheh..bile tgk kak rine ke sana terasa mcm nak masukkan jugak bangkok dlm list jalan2 ujung tahun..ehehhe

hainom OKje said... Reply Comment

Yelah kan bila dah pergi kali yg kedua keterujaan tu dah kurang ek.
Plus hihi....nak nak lagi pergi bukan bercuti tapi kerja ye Rine

LYAfrina said... Reply Comment

Cikgu y sentiasaaa nmpk comey😍😍