U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 14, 2016

Melaka ~ 10/12/16

As salam..

Cuti sekolah weyhh..
Tak sempat nak mengadap blog sebenarnya..
Tapi gigih jugak nie nak cerita pasal short trip ke Melaka last saturday...

Melaka ni sebenarnya kalau setakat nak pergi bercuti musim2 cuti sekolah ni menyakitkan hati jugak..hahajhaa
Jammed manjang sepanjang hiway tuh..
Kalau tak kerana kenduri kawan husband memamg takde la nak pergi belah sana..
Kira unplanned trip jugak nih..
Takde tidur pun kat sana..

Pagi2 dalam kul 8 dah gerak..
Tapi memang slow la sebab hiway plus banyak kereta..
Lepas je seremban baru bergerak laju sikit...
Sampaila dalam 12 lebih sebab ada singgah 2x...

Tapi bila sampai melaka waze rumah pengantin tak jumpa..
Sesat kebarat nuh hah..
Kami dah penah gi rumah member hubs aku nih tapi pergi pun sekali je kan..
Rupa2nya alamat dalam kad tu tak lengkap..waze pun tak dapat kesan tempat tuh..
Sampai kul 2ptg baru jumpa bila aku contact anak tiri aku mintak alamat yanv kami pegi dulu..
Alhamdulillah dia masih simpan lagi...

Takde gambar pun snap dengan kami pakai macam nak gi beraya memasing..
Sebab tension cari rumah pengantin punya pasal...hahahaha
Takpela..pengalaman kan?

Setel makan rumah pengantin..
Husband aku bawak gi bandar hilir..
Lama dah aku tak pegi situ..
Tapi mood semua ke laut sebab dak Aish mengamuk2 nak mainan yang jual2 tepi jalan tu..
Nak naik river cruise pun tak dapat sebab aku dah takde mood...
Aku cakap husband aku nanti la kita datang lain baru naik..
Sebab nanti menantu husband aku yang grad master akan convo kat melaka..
So dah plan nak stay melaka 1 nite masa tuh..so bolehla jalan2..
Ni memasing dah penat..
Dak aish mengamuk...dengan aku2 nak mengamuk sama..hahahaha

Konon lepas tu nak gi cari keria..
Nak gi pekena klebang coconut shake..
Takdenya hah...aku cakap husband aku jomla gerak balik KL..
Sesak napas aku tengok ramai no ummat..
Nasib awal tahun hari tu dah merasa klebang coconut shake tu sekali dengan nasi lemak kecik dia yg sedap tu...



Takde snap gambar banyak2..
Sebab melayan dak aish mengamuk..
So ini jela gambar kenangan kami kat sini hari tuh...jadila kan..hehehehe

7 comments:

Cik Itah said... Reply Comment

bestnya jalan jalan

eima said... Reply Comment

aish nak menan ape .... biasa la bdk2 klu ke sini mmg nk ulang beli menan yg diorg dah beli dah tiap kali dtg .... huh ....

ai mmg stress klu ke melaka ...sbb org ramai ... jln jem .... pastu sokmo sesat wlupun guna wave ... keh keh keh

Diana Rashid said... Reply Comment

Mainan tepi2 jalan tu bukan apa sangat pun..lampu2..yang bola pusing2..dah 10 kali beli pun main nya kejap je ..kan??tu yang malas nak beli..hahahha

ibuayu said... Reply Comment

akak kalau sabtu ahad seboleh mungkin elak ke kaw bandar melaka..lagi2 area bandar hilir tu...

FarahGlanzDotCom said... Reply Comment

Time cuti sekolah mana2 tmpt pun mmg sesak..hehehe..buat stress jer kalau bercuti.. xpe la..nnti cover blk okiess..😉

QasehnyaRania said... Reply Comment

time time cuti mna mna tmpat tumpuan semuanya sesak, kan
sy pon tgh plan nk ke melaka juga ni mmm tp tgk lah mcm mna. tak lalu nk hadap jem tu haaa

LYAfrina said... Reply Comment

macam adik-beradik dah