U Click Me...I Click U Back

Monday, November 28, 2016

#TudungBawalSatinPucci

As salam..

Trend tudung sekarang berubah2..
Ada yang suka ikut trend..
Ada yang suka pakai ikut keselesaan masing2..
Macam aku nak kata ikut trend sangat tak jugak..
Kalau berkenan dan kebetulan pulak dah jadi trend pulak..



Memula beli dulu sehelai..
Pakai pulak best..
Sebab ada yang kata muka akan jadi bulat bila pakai tudung satin..
Tapi kain dia jenis tak licin sangat la..
Senang bentuk..tak tipu!
Kalau tak nak pakai macam kita pakai tudung bawal tu...
Boleh je pakai macam shawl


Boleh pakai macam aku pakai kat atas ni..
Senang je pakai tuh..
So takde la nampak bulat kot2 uols tak selesa pakai macam kita pakai bawal..

Cerita pasal harga dia..
Tak sama dekat ig2 yang aku beli..
Ada yang aku beli kat giant rm15
Ada yang beli dekat kawan yang jual kt fb..
Kalau dekat ig pun belambak..
Adala aku beli jugak tapi kena pandai cari ig yang jual murah..
Paling mahal is RM35..
Tapi kat ig lain jual RM26 je..
Paling murah aku penah jumpa kt ig RM12
Ala korang search je #bawalpucci..
Keluarla belambak2..
Pastu bezakan la harga..
Aku tak tahula pulak ada material yang lain2 pulak yang ada perbezaan harga..
Sebabnya aku tengok design n gambar yang sama..tapi harga kat ig ni jauh lagi mahal dari ig satu lagi..
So pepandaila kome nak pilih...

Kalau RM35 tu design rare bolehla beli..
Kalau sama je baik cari yang murah..
Standard kat luar pun jual RM15..
Kat Giant ngan Uptown pun jual rm15 je
Kain kemahen lawa kualiti..
Boleh pegang and pilih2kan..


Ni aku pakai style bawal..
Terletak takde pun rasa licin2..
Boleh je labuhkan atau ko nak pakai singkat2 pun terpulangla..hehehe..

Entry ni sekadar entry santai..
Sharing2 apa yang aku suka..

Until then...

9 comments:

ameris said... Reply Comment

kann rine.. pucci mmg senang pakai, terletak elok je. pastu depan pun cantik dia terbentuk..
amy salu lalu jln masjid india balik opis rege skrg RM10 jek.
haishh kena terjah lagi nie..

amal said... Reply Comment

Cantik sgt akak. Kalau amal cari tudung yg senang pakai dan selesa. Mcm x berani nak try tudung satin ni. Kang Shafina tarik terburai tgh jln haha

mama tisya said... Reply Comment

rmi pki bawal pucci skarang..cantik2 tp tu la xpernh pki satin xreti sbb nmpk mcm licin...sesuai tu pki..bole la tmbh koleksi lg

Yana MIB said... Reply Comment

tak jumpa lg tudung pucci ni...cantik..klu pi uptown boleh la cari..klu tudung xsuka beli on9 sebab kdg kaler dlm gbr x sama dgn real..:)

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

nory baru nak berjinak2, baru ada sehelai..
beli dengan adik sepupu, dia jual RM13 je..
hehehehe..
ingat nak tambah koleksi lagi lah, bosan jugak asyik pakai shawl keknis je..hehehehe

eima said... Reply Comment

sblm glemar ni sy dah ade 2-3 helai tp istanbul punya la ... kedap hai telingai ai ni ... tak biasa pakai yg tebal dri biasa ....
pastu asyik nk kedepan je .... hahaha jenuh berpin

laaa ni dok gile kat ariani tu pulak ....

Farah Wahyda said... Reply Comment

cantik la akak..berkenan jugak..tapi takut tak sesuai dengan muka jer..nanti kena try jugak sehelai..kalau sesuai baru boleh borong..hahaha

Falsya said... Reply Comment

Falsya pun baru je tau psl tudung nie kak..lg sedih..hehehe..tp cantik la pulak tudung nie.

LYAfrina said... Reply Comment

heheh..mmg tengah musim dia nih skarang,,
lya ade jugak..tp baru selai tu je..haha