U Click Me...I Click U Back

Monday, November 7, 2016

#Trip To Bandung 2016 ~ Part 2 | ICERD2016 Conference di UPI

As salam...


sambungan dari PART 1

hari ke-2 ni memang full dengan conference di ISOLA RESORT, UPI..so memang takde aktiviti apa2 pun kecuali sempat ke rumah mode ajela...itu pun takde shopping apa sebab gi makan je pastu balik hotel zzzzzzz...

...masa ni aku nerves giler sebabnya aku rasa dari segi persediaan hanya 50% aje kot aku ready..yang lain semua ke laut...ko bayangkan lagi sehari nak fly slide presentation aku tak siap lagi..tak pernah2 okeh..dengan busy hal kat sekolah...pastu boleh pulak aku gi tengok wayang sehari sebelum fly...kahkah...

pastu hari yang aku sampai Bandung tuh..
malam tu 2-3x aku bangun sebab nak edit slide...aku rasa macam banyak pulak aku isi dalam slide tu...so aku nak edit bagi simple2 je...selebihnya aku akan terangkan...

memang tak boleh lena betul2 la malam tuh...

bila dah tak boleh tidur..pukul 5.30 waktu indonesia dah terjaga..mandi siap2..sebelum turun ke lobby aku semak lagi sekali slide aku untuk ke penghabisan kalinya..tapi still rasa macam tak best je...so bawak jugak lappy pegi ke conference...krikrik sungguh!




muka je ceria dalam hati??

tu salah satu sebab aku takde mood nak bergambar banyak2 kat sini...ni semua aku tepek semua ehsan kawan2...ada la 1-2 aku selfie...itu je mampu...nerves sangat tak tahu kenapa???



selalu bila adanya conference aku akan pakai baju kurung...tapi kali ni maleh nak beria sangat...hahahaha..pastu tengok2 tak ramai sangat yang berkurung...mostly pakai slack/palazo atau skirt je...sempoi!

ok...taxi sampai mohla kita ke Universitas Pendidikan Indonesia, Bandung (UPI)..

dah kali ke-3 kat sini actually...kiranya dah 3x aku menghadiri conference di UPI nih...tapi aku rasa penyertaan kali ni lagi ramai la..jenuh nak tunggu sorang2 habis membentang paper memasing....

perjalanan dari Pasar Baru ke UPI dalam setengah jam jugak...sebabnya machet (jam)...kat Bandung ni memang machet je manjang...tak paham!!!



muka nerves sebenarnya...saje je selfie nak bagi kat hubs yang kami dah sampai kat conference...



aku tak tumpu sangat pun apa yang keynote speakers membentang kat depan...sebabnya kepala aku dok pikio..apala yang aku nak cakap kat depan nih...hahahaha....

aku risau orang tak paham kajian aku jek..pffttt



kali ni canggih sikit masa pendaftaran pihak UPI bagi kami flash card..sama je fungsi dia dengan pendrive tu...tapi aku tak pakai pun sebab aku dah ada pendrive sendiri untuk present nanti..malas nak transfer sini...

lepas tu mula rasa lapar...hahahaha...
turun makan kat cafe kat bawah...tapi kena bayar sendiri la..pihak UPI ada bagi sarapan jugak rupanya...tapi lambat sikit...macam brunch la jugak...so perut dah start dangdut..pegi makan dulu la...

aku just makan bubur jela...dengan minum jus...tak nak ambk heavy sangat...sebab lunch nanti sure depa hidang nasi...so tak yah makan kenyang sangat...cukup alas perut je...



kuih ni bila setiap kali aku ke UPI..memang sure derang akan hidangkan...namanya lontong..sama macam nasi impit kita tuh..cuma dalam dia ada inti..bagi aku not bad la..boleh telan...hehehehehe

*******************

dalam kul 12 macam tu mula lunch dan lepas tu kena gerak ke tempat yang kami patut membentang...ada disediakan mengikut giliran memasing...aku punya giliran pukul 4ptg waktu sana..tapi aku masuk waktu mula2 jugak sebab nak ambik feel tengok yang lain2 membentang...



mula2 menapak sekejap..tapi sesat sebab tak tahu mana satu tempatnya...tetiba...



bas tapi bukan macam bas la..aku lupa nak snap gambar bas ni...tapi best naik nih sebab dia takde tingkap...syok je hirup udara segar...



selamat sampai kat tempat conference yang khas untuk membentang paper memasing...masa ni aku dah kurang nerves tapi adala sikit2...kehkeh

selesai jugak dalam kul 6 petang waktu sana..pukul 6 petang dah gelap okeh..pastu pihak UPI ambik kitaorang naik avanza ikut giliran bawak balik ke Isola Resort untuk closing ceremony pulak...

masa presentation aku lupa nak mintak sesapa snapkan gambar aku tengah present...plus aku segan sebenarnya...haha

tapi aku tengok ramai presenter yang share gambar memasing dalam group..frust jugakla sebab takde kenangan kat sini...tapi takpela..dulu2 tahun 2011 & 2012 ada dah gambar...*sedapkanhati

masa habis penutup tu aku malas nak join dorang photo group kat pentas ICERD tu...sebab aku dah hilang mood.. penat.. lapar.. ngantuk..huwaaa...semua ada....




ini je yang sempat...yang ada...tu pun masa tengah tunggu taxi nak balik kat bawah... pun gambar ehsan kawan2..serius takde mood sangat!

balik singgah Rumah Mode sebab nak makan kat situ...dalam kepala dah tak dapat nak recall nak makan kat mana yang best...plus Rumah Mode dekat sangat dengan UPI...

dari UPI naik taxi ke Rumah Mode kena bayar rp35,000...tapi hati2 ye...kalau boleh korang naik taxi blue bird sahaja.. jangan naik taxi yang lain sebab kawan kami ada yang kena sampai rp200,000...oh mai!!!giler kot!

kat sini aku tak tahu dah nak makan apa.. kepala dah penat sangat mikio...



aku order jugak nasi ayam penyet...senang sebab dah tau rasa dia camne kan?dah biasa

tapi tak menyengat macam aku makan kat Pasar Baru semalam tuh...



ni kakjun order khas untuk aku..kemahen hah sebab dia tau aku suka giler ratah tempe..tapi kena cicah dengan sambal tu sebab manis sikitla tempe dia...selalu aku makan takde manis2 gini...huhuhu

setel makan...jalan2 masuk Rumah Mode...




aku takde menyoping pun kat sini sebab aku rasa macam dah sama je harga kat Malaysia...hehehehehe.

mohla kita balik tidur lagi best...esok nak berjalan jauh pulak...



 datang sini kena ambik gambar depan trademark Rumah Mode...so meh kita posing2 sementara cari taxi nak balik ke hotel..




gelap tapi tempek jugak...sebab hati dah tenang... nak balik tidur je sebab esoknya nak enjoy puas2...gituuhhh!!!

bersambung.....

4 comments:

eima said... Reply Comment

kiranye conference kali ni lebih kpd penat la ye kak ....

Falsya said... Reply Comment

Akak mcm xde mood sgt je trip kali nie..

Falsya pun pergi rumah mode tuh..betul la ckp akak baju2 die lebih kurang je harga dgn kl..tp seluar die murah..falsya beli selur tommy hilfiger 70lebih je..hehehe..tuhje la pun..baju budak pun xbeli sbb mcm xbaloi..heheh

Aty_Fared said... Reply Comment

bessshh... sambil kerje..sambil boleh berjalan2.. :)

Farah Wahyda said... Reply Comment

ok la dah selesainya semuanya dgn lancar..terapi stress shopping la kan..hehehe