U Click Me...I Click U Back

Friday, November 4, 2016

#Trip To Bandung 2016 | Part 1

As salam...


sebelum kehilangan ingatan..mehla kita mulakan dulu dengan entry #TripToBandung ni dulu...memang ada banyak cerita yang tertangguh nak cerita tapi lepas habiskan entry bandung ni baru aku update la ye...kehkeh...

trip ni 4 hari 3 malam je..atas tiket conference...shopink pun dapat sehari je dik non..macam nak kena repeat je lagi nih...


antara gang2..aku sampai dulu...siap sarapan dekat tanglin KL...sebelum ke KLIA...oh lupa..kalau naik Malindo Air kena naik dekat KLIA 1 ye..ni first time la aku naik flight kat sini...dulu2 naik AA dekat LCCT sehinggala dia berpindah ke KLIA 2...


bagi chancela ahkak selpie sedas...jangan kecam sangat...hahahahha

tengah menunggu bff travel aku aka kakak kesayangan....


kakak2 kesayangan aku semua ni...ada ramai lagi tapi tak sampai lagi...

lepas setel check in...terus ke gate...kat KLIA perlu naik tren yang disediakan untuk ke gate berlepas...

Sampai dah Bandung


touched down at Bandung Bandara at 1pm waktu Indonesia..


kekonon nak ambik berdepan dengan signboard tu tapi kena halau dengan staf epot..hahahaha


hat ni pun boley!!!kikiki


kena isi ni dulu ek...jangan lupa..macam biasa la

Checked In Pasar Baru Square Hotel


kami decided nak stayed sini sebab dekat sangat dengan bandar...paling best sangat dekat dengan Pasar Baru...aimed beso kat situ...hahahahaha

kalau 2x ke Bandung dulu stay ikut SV memasing di Setiabudhi Indah (nearby conference) tapi kali ni kami pakat2 derhaka la sikit...hahahaha...




semalam lebih kurang rp401,333.00 lebih kurang rm130 semalam...tapi bahagi dua orangla sebab aku stay dengan kakjun...standard la sebab hotel depan2 dengan Pasar Baru...huhu..tapi aku ambik without breakfast...sebab memang tak sempat nak makan kat hotel pong...


hotel kami dari pandangan pasar baru...

setel solat semua..baru siap2 keluar gi makan..perut dah berdangdut weyhh...so naik makan kat atas pasar baru je..


ada ramai lagi gang tapi derang duduk meja lain...yang duduk sekali hotel dengan kami adalah dalam 11 orang macam tuh...


brand ni sedap giler...aku tiap2 hari minum yang flavour apple..sedap!


air sirsak (durian belanda)


es jeruk...kakjun punya favourite...


aku makan nasi ayam penyet...sini punya ayam penyet sambal dia sedap sangat..bagi akula..ada yang mungkin tak tahan perut...so better jangan makan...


mine..asyik teringat2 je...hahahaha..kat sana aku rasa aku naik banyak kot kg...ya ampun..takmo pikir dah..seremmmmm!!!!

setel makan turun pergi pulak


alpha mart ni ala2 7e la kat sini..kedai macam ni banyak sangat..don wori...and jajan2 dia semua sedap2...hehehehe...


paling nak usha is magnum derang..very the rare..tapi aku tak jumpa yang berkenan di hati pulak nak makan...mungkin pasal cuaca pun ye jugakkan....

setel day 1...sambung nanti ek...

6 comments:

admirenaa said... Reply Comment

bestnye kena plan g sini gak la pasni hihi

Noor Maizan said... Reply Comment

Bestnyaa ayam penyet tu, kalau mai pergi sana first mmg akan cari pecal lele ler. hahaha

eima said... Reply Comment

nampak sedap ayam penyet tu ..s.sedap

miss eimanhikmah said... Reply Comment

Dh 2 kali pun mmg best..

Busyra Bt Takiyudin said... Reply Comment

sedapnya ayam penyet! dh la busyra mmg fevret gila ayam penyet tu. masa dekat bali busyra penah pergi dulu ayam penyet dia lain sikit. haha. pelik

Farah Wahyda said... Reply Comment

murahnya harga bilik dia..yang penting dekat dengan shopping center..tu penting..hahaha