U Click Me...I Click U Back

Friday, November 4, 2016

Film Review ~ Ae Dil Hai Mushkil

As salam...

sebelum aku fly ke Bandung hari tu..sempat lagi dating dengan che abe tengok wayang filem Ae Dil Hai Muskil...

yang paling kelako tengok wayang ada tak sampai 10 orang dalam tuh...hahahaha

ok..takpe sebab tak sedap kita layan dulu..
nak tengok jugak la buah tangan baru director hebat seperti Karan Johar...banyak dah filem beliau yang hit dekat panggung...


permulaan filem ni melihatkan perkenalan antara Ayan (hindu) dengan Alizeh (muslim) yang menetap di London...dorang berkenalan di sebuah disko dan masa tu memasing tengah frust dengan gf dan bf memasing...

lepas tu dorang mula jadi bff la...tapi lelama si Ayan ni fall in love dengan Alizeh ni...memang sayang sangat la..dan Alizeh pun sayang giler dekat Ayan tapi dia hanya anggap Ayan ni sebagai kawan paling baik je...tak lebih dari tu...dan Alizeh ni ada kisah percintaan yang tak kesampaian masa zaman dia belajar dulu...

kemudian mereka berdua bercuti di Paris..nak tenangkan hati memasing...kat sana Alizeh terserempak dengan Ali (bekas bf dia) dan Ali mula nak get closer balik dekat Alizeh...then Alizeh mtk Ayan pulang balik kat London..

selepas beberapa bulan Alizeh called Ayan dan mintak datang ke India untuk menghadiri majlis perkahwinan Alizeh dengan Ali...masa ni la bermulanya konflik..dan kekecewaan Ayan...kiranya cinta tiga segila...



tapi finally..Alizeh bernikah juga dengan Ali...dan Ayan balik semua ke London dengan seribu kekecewaan...

tapi masa tengah menunggu flight ke London...Ayan berjumpa dengan seorang penulis syair bernama Saba (Aiswarya Rai Bachan)..Saba seorang janda yang kesunyian 



dan Ayan telah mengisi kesunyian Saba tanpa terbitnya rasa cinta pada Saba...

apa jadi selepas itu??korang bolehla tengok sendiri...hehehehehe

komen aku - jalan cerita menarik cuma ending dia tak best langsung..aku harap ending yang sadis dan heart breaking tapi langsung tak rasa ending dia...ending dia biasa jela..


pastu kehadiran Aishwarya Rai dalam filem ni bagi aku hanya nak menarik penonton2 untuk melihat come back beliau dan watak Saba bagi aku hanya watak biasa yang kemudiannya hilang je lepas Saba dan Ayan clashed....

aku rasa gandingan Ranbir Kapoor dan Anushka Sharma masih belum berjaya menarik perhatian penonton Malaysia nak tonton filem ni..mungkin yang menariknya sebab ada Aish...

apa2 pun entry review ni sekadar pendapat peribadi aku je tau...lain orang lain citarasa dia..kan?

tapi peminat2 bollywood rasa nak jugak tengok dipersilakan...tapi aku rasa tengok online jela...hahahahahaha...#jangankecamdaku


2 comments:

Gieyana said... Reply Comment

Ghajin akak g tgk.. Kite dh lama x g Cinema.. Hahaha

Tp kdg2 filem hindi ni best kan..

eima said... Reply Comment

tak minat kak .. hehehe
tapi kira nya akak adalah peminat hindi tegar ni sampai sanggup pi tgk wayang hehehe