U Click Me...I Click U Back

Monday, November 14, 2016

Di Usia Perkahwinan Genap 18 Tahun| And Hadiah Anniversary??

As salam

syukur alhamdulillah...
syukur sangat..
sebab Allah masih memberi aku peluang untuk menikmati kasih sayang suami dan anak2 setelah 18 tahun berumahtangga...
aku berdoa padaMu ya Allah semoga Engkau panjangkan usia aku dan suami ku.. semoga kami dapat menikmati nikmat berkasih sayang sampai kami tutup mata..

aamiinn..ya rabbal-alamin

takde apa beza sangat pun dari masa ke semasa.. tapi aku notis hubs aku ni makin kuat la hai cemburu dia..
cemburu tahap tetiba sensitip... hadoi!
sometimes i is stress jugak sebab aku ni kadang2 suka mengusik..
usik2 terus jadi sensitip.. pastu merajuk... ek eleh... hahahaha
pastu mulala hubs cakap...
"yelar..i ni dah tua"...kan aku cakap..
sensitip tak bertempat!!!
dia tak tahu lagi tua lagi aku sayang ketat2...hehehe

semalam 13hb genap la usia rumahtangga aku 18 tahun...
husband aku cakap tak rasa pun 18tahun.. macam baru kawen je... hahaha... muntah hijau hampa baca ek.. tapi memang camtula kami rasa..

masa aku gi bandung baru2 ni..
touched down je bandung.. tak dapat nak ctc bagitahu sebab line wifi tak dapat kat epot...

sampai hotel je baru dapat wasap bagitahu dah sampai hotel.. 1st wasap dia reply.. "i miss u so much"... terus rasa macam nak terbang balik KL je.. kehkeh... itula hubs aku.. dia cakap tiap2 hari biasa tengok muka aku.. ni tak dapat tengok.. lain macam plak rasa.. aku cakap eleh.. tahun lepas lagi banyak kali kot aku fly.. ok jek.. husb jawab tahun ni nak akhir tahun baru aku fly.. so rasa macam kehilangan sangat... apa2 jela che abe wehhh!

even dah 18 tahun.. gaduh tetap gaduh.. yang bestnya bila gaduh time dah baik tu mesti husband pegang tangan bagitahu "i sayang sangat kat u".. cair terus bininya itewww... hahahahaha.. 

kitaorang kalau anniversary takde celebrate pun sangat..
yang penting kami saling ingat mengingati je...
aku pegang pada 1 benda je..
apa yang dia tak suka aku cuba sangat tak buat.. macam tu jugak benda yang aku tak suka.. opkos dia takkan buat... 
dia selalu pesan kat aku cuba jadi isteri yang baik.. tu jela yang jadi mainan mulut dia... inshaAllah bang...


semalam ahad pagikan hujan..
so tak dapatla nak joging...
pastu kami joging petang.. 
dari umah aku kami menapak ke setapak central.. giler ke tak tahula kami laki binik.. dengan seluar track kasut sport masuk festival.. masuk kedai kasut sport (nama tak ingat) beli tali kasut.. boley??

pastu menapak balik ke Melati.. terkengkang2 aku berjalan.. hahahaha

lepas balik dari joging.. mandi solat..
anak husband aku kol suruh datang Putra Height.. husband aku bawak la kami semua pi.. aku sebenarnya dah penat tambah esok pulak sekolah kan?
tapi tula.. aku tak suka nak tolak2 bila dia ajak aku.. cuba jugak teman dia pegi...

rupa2nya...










gi ambik benda ni hah... dia beli kat aku 4 kotak.. senyap2 je ngoder hmm.. dia dah siap2 pilih design sendiri.. takpe.. binik redha!!!

bolehla tu hadiah anniversary kan?hahaha.. beli dengan kawan menantu husband aku.. dia dah back for good dari Kanada... yang lain2 tu semua anak2 tiri aku punya.. memasing borong sakan.. dasyat tol!

okla.. korang2 jangan muntah hijau ye cerita pasal kisah loving2 nih.. hahaha

doakan kesejahteraan rumahtangga ahkak ye... dan doakan kami berbahgia hingga jannah... aamiinnn...

16 comments:

Wawa Yusoff said... Reply Comment

moga bahagia sampai syurga sis :)

ameris said... Reply Comment

wahh bestnya dapat corelle.. tahniah rin.
semoga jodoh hingga ke syurga..

Julia Johari said... Reply Comment

perghhhhhhhhhh hadiah anniversary akak 4 kotak correle yeyyyyyyy sonoknya...sweeet sgt tau kalian...happy anniversary akak...byk pengalaman dan ilmu rumah tangga ni...senior julia tau! cayalah

Diana Kuddus said... Reply Comment

Seronok baca kisah kakak :) Semoga perkahwinan akak bahagia hingga ke syurga.. Sweet sweet gitu :)

Ibu Dilah said... Reply Comment

Happy anniversary kak rin.. sweet sgt la hubby akak.. pandai pilih hadiah utk wife dia.. 4 kotak lagi tu.. haha.. semoga kekal hingga ke jannah...aamiin..

DYatie ABakar said... Reply Comment

Gelak² kita baca sis.. Hihi.. Happy anniversary sis..

Aeen said... Reply Comment

amboi...sampai 4 kotak corelle...syoknye kak...ape pon..happy anniversary ya...:)

Falsya said... Reply Comment

walllaaaawehhh!!!...corelle 4 kotak sekali gus...hehee..happy anniversary akak and husband...semoga berkekalan hendaknye hingga ke jannad..amin..

Hunny Kitty said... Reply Comment

hehehehe sonoknyerrr..happy anniversary

Liyana Anuar said... Reply Comment

happy anniversary!
moga romantik sampai ke tua ye :D

kongsi tips sikit! hehe

YieN said... Reply Comment

Happy anniversary kak.. Semoga bahagia sampai akhir hayat, Amin~~

Yana MIB said... Reply Comment

alaaa suwit angat nihhh! happy anniversary kak..semoga kekal bahagia sweet² till jannahhh..amin :)

achiek anis said... Reply Comment

Happy anniversary kak..wah 18 tahun dah..makin romantik ye..semoga kekal hingga jannah kak

umie shahidah said... Reply Comment

Suwit ler tu asben akk... asben kite xsuwit2 lg.. tggu tua la agknye bru nk suwit..hahahah..
Anyway.. selamat mlayari rumahtangga tuk tahun2 akan dtg.. 18 tahun.. lama dh tu.. klu umie bru 6 thun.. kne ganda 3 bru smpi 18thun..hihihi..

Smoga bbahgia akk n asben..

mama tisya said... Reply Comment

Happy anniversary yg ke 18thn.. Sweet gtu bila dpt msg dr suami.. Sure nk terbang blk kn hehe.. Jauh btul menapak tu mau krem kaki tp dpt adiah Corelle ilang penat menapak ye hehe

safurara said... Reply Comment

WHoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni romantik tahap kencing manis ni kak! hahahaha. Happy anniversary kak!