U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 13, 2016

School Camping @El Azzhar Camp, Morib ~ Layan Aksi Kami Ber'High Rope'

As salam...

meh..meh nak sambung kisah camping...

boleh baca part 1 kat [SINI]

**************************************

selepas setel murid2 berkumpul di dewan yang disediakan oleh pihak camp...aktiviti seterusnya ialah 'high rope'..

serius aktiviti yang aku tunggu2 sangat...
lama giler dah aku tak buat benda2 ganaih camni...aku memang suka sangat!!!hahaha


ok..kita dera dan buli dulu cikgu2 praktikum..
bagi depa cuba dulu..lepas tu kita pulak cuba...hahahaha...










layan gambar2 jela sebab banyak...sangat!!


masa ni yaya jela teman aku ke sana kemari..sebab dak Aish melena dalam kereta..nak masuk bilik dulu derang cakap check in kul 12 baru boleh masuk...hmmm...



budak ni nama nik aqil..kemahen hah duduk situ berejam...tak berani nak melangkah pun..jenuh abang tu pujuk...pastu dia rest jela peluk pokok kat tepi tu sampai la dia ready nak jalan sendiri...

hamboi2..dalam kelas kemahen hah nakalnya!
sampai sini pandai pulak terketo2 ek...

krik..krik..sungguh!


dudukla ko peluk pokok sana!!!yang lain2 dah tak sabar dah nak buat...kehkeh




chekgu azrine sampai tertidur2 hah punya excited nak buat high rope..ngeeee




finally..nik aqil bergerak jugak setelah polok pokok sekian lama...kehkeh




posing jela...apalagi kan?

ok..meh layan aksi2 chekgu azrine pulak..






excited kemahen perempuan kat atas ni khen?

tapi sebenarnya aku takut jugak weyhhh..ada jugak la rasa macam nak tercirit...kuikui

lepas selesai high rope...panjat lagi atas untuk flying fox pulak..ada aku dah share video aku dekat [entry] nih...jemput tengok...memang best sangat okeh!!!


masa ni dah setel aktiviti extreme semua...pastu kita layan geget2 seketui ank orang nih...hahahaha

ok2..dah2 la tuh cerita pasal entry extreme...

sambung pulak pasal check in...after 12pm baru boleh gi ambik kunci..pagi2 aku sampai tu aku dah siap2 bayar duit bilik...



disebabkan aku pergi bawak anak2..so aku memang kena bayar sndiri la untuk penginapan..lagipun sahaja nak bagi anak2 aku happy teman aku bertugas....

tapi aku lupa la harga untuk semalam berapa rm...tak silap aku tak sampai rm150 semalam...bagi aku harga dia takla murah sangat sebab bilik dia biasa je...kemudahan pun terhad...tapi aku ok je..rezeki memasing...takde nak komplen apa pun...

pastu perut pun lapo...lepas siap2 dah tapau untuk lunch anak2 aku..(dekat tepi camp ada kedai mamak dekat je)...aku gi la makan kat dewan makan yang disediakan oleh pihak camp...



tang makanan aku bagi aku sedap sangat...setiap kali lunch dan makan malam memang terbaik makanan yang disediakan...

tapi bertabahla bila orang lain pegi camping tak cukup makan...bolehla turunkan berat...aku pegi camping terlebih makan...pastu merempan2 berat dah naik...oh mai!!!

okla..dah banyak sangat dah aku menulis nih

to be continued...

3 comments:

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

opis kiterang pun penah buat team building kt sini.
lama dah..tahun 2013 ke bila ntah.
tapi kiterang tak tido sini. tido kat gold coast morib.
masa tu main rope ni, pastu main kayak, pastu paintball

eima said... Reply Comment

DULU AI PUN SUKA YG XTREME CAM NI .. TP SKRG NI MLS DAH NK JOIN KURSUS MOTIVASI ....

Julia Johari said... Reply Comment

fuh aktif kak rine bagus...mcm2 cabaran kena uji mental dan fizikal...syabas kak