U Click Me...I Click U Back

Tuesday, October 25, 2016

My New Makeup Stuff

As salam..

ceq busyla minggu nih..
semalam ceq takde masa langsung nak up entry...hehehhe..busy sebab minggu ni minggu exam...masa terhad nak santai2 depan lappy...huhu

ok..meh nak story benda best sikit!
perempuan2 suka la benda2 gini...

**************************
bulan ni aku ada la top up beberapa lipstick yang aku suka...takdela beli banyak2..sebulan 2 batang je aku top up kaler2 yang baru dari #colourpop...my fav ever brand...gitchuuu

 yang ni aku beli bulan september lagi...pre-order sebab colour limited edition code:alyysa...satu lagi is clueless aku dah pernah pakai so yang ni aku restock la..sebab suka sangat colour ni...


yang ni aku baru beli last week...serius kaler dia lawa...dia macam clueless versi darker...tak sempat selfie masuk ig..nanti la yek..aku share dekat ig aku...



yang ni aku beli lama dah..awal2 Oktober...kaler dia very nude and looks natural sangat untuk muka aku..but i like it so much!!!ada aku letak dekat ig aku...


ini baru dapat semalam..yeahh!!teragak2 nak beli kat ig sebelum ni sebab boleh tahan jugak mahal..pastu aku kan dah suka sangat colourpop so macam susah nak try brand lain...tapi yang ni pengasuh dak Aish yang tanya aku nak tak...kakak dia baru balik dari USA...dia beli lipstick sleek ni banyak...aku rembat la 2..warna hot selling is birthday suit...ngan lagi 1 aku ambik bittersweet...belum try lagi bittersweet tu..


 yang ni aku beli dekat farmasi giant...maybelline v-face duo-stick...aku memang tengah cari untuk contour ..takde la reti pun cuma nak try la..harga rm36 kot kalau tak silap...just nak buat shading kat pipi bagi tirus...hahahha...poyo jekan?

jadi perempuan ni memang camgini la..aku tau ada je perempuan2 yang takde beli barang2 makeup setiap bulan..mcm aku berhabis dekat lipstick aje..benda2 macam bedak semua lambat habis..eyeshadow aku tak minat sangat sebab aku suka pakai hitam atau warna nude macam coklat je...lipstik aku memang banyak giler..sebab perangai aku tak suka pakai warna sama je setiap hari...tu yang asyik beli lipstick aje..hehehehe


korang suka ke beli barang makeup? 

9 comments:

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Cantik kaler tu rine.. Nanti selfie ek nk tgk bibir mu yg munggir tu heheeh

Innanie Ariffin said... Reply Comment

bestnya colour pop!! :)

eima said... Reply Comment

cikgu klu ada byk masa nk mekap ok la ... mcm ai bgn pukul 6 pg .... iron bj pun time tu tak de masa nk mekap .... hahaha pakai bedak ngan blusher je ..lipstik tak suka .... so harapkan blusher je .. keh keh keh

mcm nk beli utk alisha la .. nk mekap de utk hr apresiasi diorg nanti ...

safurara said... Reply Comment

sukanya nude beige tuuuu

Falsya said... Reply Comment

Falsya pun beli jugak kak contour nie..saje getis beli kat lazada..hehe..kat umah kalau sempat, falsya main mekap2..hahah

Julia Johari said... Reply Comment

woww menarik yer warna...matte plak tu...aduyaiii makeup2 ni mmg ju cpt terpengaruh...sukaaaaaaaaaaaa

Busyra Bt Takiyudin said... Reply Comment

cantiknya warna dia.. busyra suka yg nude!

mama tisya said... Reply Comment

Nanti selfie skit ngan lipstick baru

- dieyana - said... Reply Comment

suka tgk org make up..minat gak make-up, tp tk reti, pakai yang asas je...lipstick beli satu je..tunggu dh habis, bru beli..hiihi