U Click Me...I Click U Back

Tuesday, October 4, 2016

Lunch di Pop's Eatery, Wangsa Maju

As salam...


sebenarnya aku dah tak sabar2 nak share tempat makan best (bagi akula) yang aku and bff lunch minggu lepas..


cerita lain kita skip dulula...ye...hehehe

sebenarnya dah lama kami nak lepak2 berfoya2 camni..but tak penah ada masa...then datang idea la ajak lepak hari khamis lepas...kalau rancang bagai nak rak memang tak penah pun dapat...huhu..bila adhock camni...terus jadi!!!

so lepas habis sekolah...here we go!!!


nama pun dah macam best ajekan bunyi dia...tapi makanan derang sedap ke??


aku dengan kaksu sampai dulu...even satu sekolah tapi pergi asing2 sebab lepas tu terus memasing ada agenda memasing....abaikan dagu aku yang berlapis2 seperti burget iteww...huwaaa!!!


btw...kedai ni takdela besar sangat..mati2 aku ingatkan besar tau...tapi rezeki menyebelahi kami...masa datang orang dah tak ramai..sebab aku googled before kedai ni kalau Jumaat memang menunggu2 orang kat luar beratur..aku pegi dalam 1.30 camtu..tapi tak penuh..but kami kan 7 orang so tunggu jela nak meja yang boleh muat untuk kami...


just a small cafe...tapi...

v
v
v
v
v
v
v

makanan dia bagi aku semua sedapla..dan kepakaran dorang more to western food macam burger...pasta...kami cuba hampir semua pasta..sebab semua pakat order lain2 boleh rasa2...khennn!


nachos ni (RM9.90)...kami order 2...tammak punya pasal..plus budak2 pun boleh makan...


fries (RM9.90)...untuk budak2 jugak...


pesto dia sedap dan portion dia besar...aku tak ambik gambar air sebab air dia memang pakej dengan pasta...dapat ice lemon tea..so pakej pasta is RM10.90...tapi korang still boleh order air lain yang ada dalam senarai menu derang...

aku terlupa nak snap menu2 dorang tapi senarai menu dia adalah tanpa gambar...(boleh diperbaiki oleh pihak restoran)..sebab rasanya kalau nak order selalunya orang lebih suka tengok gambar dari nama menu kan?


bolognese with beef


mine was aglio olio..tapi pedas sikit..korang boleh rekues kalau nak suruh kurangkan dia punya chili flakes tu ye...tapi serius weyhh sedap!!!!!

next time datang nak order burger pulak...dah pakat2 dengan gang nak pegi lagi this week inshaAllah..

eh...lupa..peminat churros pun boleh makan kat sini...hari tu kami datang dah habis...takde rezeki...

korang jugak boleh cek je dekat ig : popseatery...sebab dorang selalu buat promotion atau menu2 baru atau menu of the months yang very rare dan bukan ada sepanjang tahun...serius..aku yang usha2 pun rasa macam skang jugak nak terjah...hahaha


tak habis lagi...ada lagi...hahahaha

last but not leasttttt....

v
v
v
v
v
v


anak2 yang comel....dan
v
v

v
v
v
v
v
v


mak2 yang tak sedo diri!!!!bahahahaha

Pop's Eatery
Jalan Wangsa Delima 1,
Wangsa Maju, 53300
Kuala Lumpur

Tel : +603-4144 3162

Open : Selasa - Ahad (11am-11pm)
Monday Close

6 comments:

mama tisya said... Reply Comment

br buka ke..tk prasan plak..nmpk menarik

Falsya said... Reply Comment

kalau gie sana, falsya lalu je dpn kedai die tuh..pasnie kalau gie sana, harus masuk..terliurrrrrrrr!!!!!!...huwaaaaa..

safurara said... Reply Comment

best2, nt leh try lak!

eima said... Reply Comment

ANAK KO MANA KAK ... HEHEHE

ALA JAUH NYE KL LE .. AREA NI MMG BOLEH TERJAH SBB HARGA MENU TAK MAHAL

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@eima

hahahaha..anak2 tinggalla..ummi dia nak makan banyak ni..ahahhahaha

Julia Johari said... Reply Comment

Nachos tu menyelerakan betul nampak...nak terjah la hahaha...kemain haa pakai spek tu nampak rockstar sgt tau hehe happy!