U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 20, 2016

Jejalan Mitsui Outlet, KLIA

As salam...

actually takde plan pun nak ke sini..
tapi husband aku ajak tengok rumah kami kat semenyih..at least sebulan 2x pegi la jenguk2 apa yang patutkan...

tapi terus terlajak ke Sepang nun!

masuk ni dah kali ke-4 kot datang MITSUI nih...dalam banyak2 outlet aku memang suka sangat ke MITSUI..sebab barang2 dia lagi best rasanya...tapi aku belum pernah pergi JPO..so jangan tanyala best ke tak nak banding dengan JPO...ngehheeee...


posing dulu sementara tunggu kakak2 dia siap...anak2 dara aku ni sekarang siap lagi lambat dari aku...mengalahkan ummi dia hah..aku siap boleh make up simple2..depa belum siap lagi..belit tudung lama sangat kot...


bagi chance tuan tanah dengan anak bujang nan sorang tuan tanah..dia datang dok kat depan tu bkn apa pun..nak melena atas aku la tuh..tengok mata pun dah tau!

terus gerak ke Semenyih dulu...


macam tak banyak progress sangat la berbanding sebelum ni..macam tak sempat je siap sebelum bulan 12...hmmm...

then planning lepas tu nak singgah lunch dekat semenyih tu je..tp anak2 aku takmo makan katanya kenyang lagi makan ns lemak...so aku suap jela Yaya dengan dak Aish makan nasi..aku pun makan la jugak sesikit...okla..kenyang la jugak...

then patutnya lepas tu nak gerak ke Subang la..dah janji nak jmpa anak2 husband aku...tapi ada hal pulak dorang..so lambat sikit la ke Subang..tu yang terus terpesong ke MITSUI...ahahahah


dalam ni aku memang tak menyempat la nak snap2 gambar2 kat dalam MITSUI ni sebabnya dak Aish berlari sana sini okeh..hadehhh...rasa macam malas giler nak jamu mata..tapi...

ternampak pulak MANGO sales giler babas!

terus ajak husband aku masuk..tapinya takde saiz2 berisi macam aku..semua saiz cekeding2la..memang planning nak beli jeans untuk anak2 dara aku..so aku suruh dorang pilih jela yang mana suka...satu jeans tu rm35 je ko...tapi saiz UK 1-3 je ye...saiz aku kirim salam!

sori takde jugak gambar dalam outlet MANGO..aku rembat tali pinggang dia..rm15 sajok..but nampakla kualiti dia..

pastu masuk GEOX...aku sebenarnya planning nak cari kasut sarung untuk berjalan..kasut yang selesa la..tapi geox takde pulak..semua jenis kasut macam kasut office wear..tak gemo sebab dah ada...

then masuk THE FLEXX..dulu aku penah masuk kedai ni..kasut dia jenis kulit berkualiti la..aku dah siap2 try..dah ready nak ambik tetiba takde stock yang baru pulak...yang display plak tak sama warna dengan yang sebelah lagi yang baru..pudar la dari yang baru kan?biasala kalau display lama..orang pun dah try..so dah tak sama dengan yang baru sebelah lagi...frust giler aku masa tuh...wakakakaka...

kali ni ada dah kasut tuh...husband aku suruh ambikla sebab dari tahun lepas lagi dah berkenan...tapi...dah pulak husband aku tunjuk kasut lain lagi cantik dari yang tuh...dasar rambang mata ko kan?

aku pakai2 terus rasa wow...muda remaja gitchhuuu!!!terus rembat..harga rm200 okla bagi aku..kualiti lagi kan?


yang tak tahan tu husband aku suruh pakai terus...wakakakaka..pastu suruh anak2 ambik gambar depan kedai..muka aku dah terkulat2 malu sebenarnya ambik gambar depan kedai...kehkeh

husband aku ni bab2 sopink memang selalunya lelebih dari aku...pastu tak habis2 membahan aku dalam wasap..

"mana gambar pakai kasut baru..abang nak tengok..cemerlang tak u pakai?"

hamboi sangat ye bang!!!padahal dia dah tengok aku pakai depan dia..saje je nak sakat...huhu

8 comments:

mama tisya said... Reply Comment

tk pernh smp lt mitsui

admirenaa said... Reply Comment

aritu pergi window shopping jer xde plak yang berkenan di hati...hihi
salam perkenalan awak...

Falsya said... Reply Comment

Falsya lg suke jpo dr mitsui kak..hehehe..kasut geox mmg superbly comfort kan kak..tp tuh la, harga kasut yg xmenahan tuh..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Betul! Kalau pegi mitsui tu mmg rambang mata. Tapi kadang yg geram tu bila yg kita berkenan tak ada size pulek.. Hehehe.. Biasalah FO kannn.. Sokmo mcm tu

Amanda Suria said... Reply Comment

Dah pernah sampai mitsui dn dh peenah kopak beratus2

achiek anis said... Reply Comment

kemain kuning kasutnya kak

ameris said... Reply Comment

wahh.. kuning lagi

Zaila Hafni said... Reply Comment

Salam perkenalan cikgu azrine :)

Mitsui Outlet ni nama je dekat dgn umah mak mentua, tapi tiap kali balik pun tak pernahnye pegi. Hehe. Macam best je shopping situ ;)