U Click Me...I Click U Back

Friday, October 21, 2016

Aish Iskandar Genap 4 Tahun | Selamat Hari Lahir Adik!

As salam...


serius lama sangat dah tak cerita pasal dak Aish aka adik dalam blog ni kan?

sebenarnya banyak je boleh citer pasal dak Aish cumanya aku dok kejar entry2 yang tertunggak...hahahaha

alhamdulillah..hari ni dak Aish genap 4 tahun...syukur sangat dah 4 tahun aku menjaga amanah Allah..kesayangan semua nih...especially husband aku la..dok menunggu nak sangat boy...hahahaha

tapi bila dah jadi kesayangan sangat...aku nak marah pun jadi susah u know..knowing me aku jenis garang..takde nak manja2kan anak2 nih...tapi husband aku ni sebaliknya..kalau nak gaduh dengan husband aku semua pasal anak2 je..memang takde nak gaduh pasal hal memasing tau...

dak Aish ni dia jenis lembut2 jugak..
penyayang macam abah dia tapi...

kalau ada je benda tak boleh buat memang menyebai sampai gelupur2 atas lantai..aku dari nak marah terus gelak je tengok keletah dia tau..pastu husband aku siap cakap.."ikut perangai ummi dia la ni"...hello!!!!

suka2 je tau nak ngata i!!


cer tengok gelagat dia...memang pantang okeh jumpa kedai mainan..ko jangan mimpi la nak buat2 tak tahu kat situ...hahahaha

dia boleh duduk kat situ perati satu2...pastu tak de arah..tak keruan..semuala!!

aku memang tak layan sangat peel dia..tapi abah dia ler...uhukkk!!


tak tahu nak pilih mana 1?pfftttt

ko tahula kalau mainan2 yang biasa2 je kalau dekat mall memang harga dia mahal la sikitkan??sikit ke??aku rasa beza banyakla!

aku cakap la kat abah dia tak yahla beli sini..banyak tempat yg jual murah..mainan sama..plus belambak2 mainan kat rumah..takkan nak ajar anak2 setiap kali jumpa mainan nak beli...


ni la akibatnya kalau tak dilayan permintaan dia..hahahaha...husband aku bawak gi cari dekat chow kit pulak lepas tu..tapi dia punya nangis mengamuk tu sampai ke chow kit...hadoiiila adik..hang sorang je yang perangai lagu ni..hat lain takdak haih...relax je tak dapat mainan..plus aku memang tak penah ajar anak2 aku yang lain beli mainan pun...beli buku ngan colour je dulu2...

************************

tu kisah perangai dak Aish...harap2 besaq1 sok takde la peel camni lagi no dik..

selamat hari lahir adik yang ke4...
ummi..abah ngan kakak2 harap adik belajar pandai2 jadi CEO (impian besaq abah dia)...boleh jaga ummi dengan kakak2 sebab adik sorang je lelaki dalam family kami...dan jadi anak yang soleh..patuh arahan agama..dan mempunyai hati yang bersih..

amiinnn....insha Allah!

7 comments:

mama tisya said... Reply Comment

happy 4th birthday aish iskandar..smoga jd ank yg soleh

Aeen said... Reply Comment

selamat hari jadi dak aish...
kite pon lebih kurang sama kak..bebudak ni beli menan kat mall mmg jarang la nk dapat...mmg kite bwk gi kt chow kit tu gak...heheh..

CikNaa said... Reply Comment

sekejap je anak-anak kite besar kan kak.. happy birthday aish!

ameris said... Reply Comment

hepi besday aish... jd anak soleh tau jaga ummi nnt.

Ibu Dilah said... Reply Comment

Happy birthday aish iskandar.. semoga menjadi anak yg soleh... aamiin..

eima said... Reply Comment

happy birthday aisy .... kejap je kan awak ni membesar ....

Busyra Bt Takiyudin said... Reply Comment

hepy besday aisy... first time singgah sini. :)