U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 6, 2016

Cerita Weekend dan Hari Ini

As salam...

ada anak sesiapa yang ambil UPSR tahun ni?
anak aku dah selesai 2 orang...so nak tunggu anak ambik UPSR..kena tunggu lagi 4 tahun la nampak gayanya....ngeeee


semoga mendapat 6A's dalam UPSR...sebab tahun ni kalau diikutkan batch pertama UPSR kurikulum baru KSSR...so agak taff sikit untuk anak2 kita..tapi aku yakin...mereka boleh jawab dengan baik...inshaAllah..

************

habis citer UPSR...

meh nak citer apa aktiviti aku weekend lepas...
sabtu aku pegi kenduri kahwen anak pengasuh aku dekat je dengan rumah aku...dulu kaknor ni dia jaga Yaya masa aku mengajar di Gombak Setia dulu..pastu bila aku kena pindah sekolah sekarang ni...rasa payah pulak aku nak handle...sebab masa dia duduk situ..kakak alya (anak sulong) masih sekolah dekat Taman Setia (dekat dengan rumah pengasuh)

pengantin perempuan tu anak kaknor...aku kenal dia masa dia nak ambik STPM...pastu sambung kat UUM sekarang dah keje dah jadi bini orang dah hah...alhamdulillah

aku tak dok lama pong...sebab aku datang lepas zohor..waktu puncak...ramai yang beratur nak duduk...

esok tu aku ke ariani lagi....hahahahaha
sila jangan kecam aku okeh..kali ni aku pegi sebagai PS tak bertauliah..ada la kawan2 kirim..sebab katanya tempat dia dah habis design tuh...so aku terai cari semalam kebetulan ada...rezeki kawan aku la tuh...takpela dapatla tolong kawan2...

yaya sekarang dah bolat!!!!

*************

hari ni murid2 tahun 4 dan 5 direhatkan sempena UPSR...so kami guru2 sains sepakat nak buat meeting panitia je...guru sains sekolah aku 8 orang je memang tak ramai..ada yang tak dapat attend pun sebab terlibat dengan UPSR...


tinggal la kami 6 orang je bermeeting...yang penting kami dah jalankan meeting panitia yang wajib 2 tahun sekali at least....


sempat juga siapkan menara KLCC menggunakan botol mineral sempena bulan kemerdekaan...sebab penilaian akan dibuat esok..

selain dari menara penilaian juga diambil hasil dari hiasan blok mengikut aliran masing2...tak sempat pulak aku nak snap gambar hiasan yang telah cikgu2 tahun 5 buat.....

hasil gediktangan dari kakwana dengan mawar...

6 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Cantik lah tudung ariani...rasa nak terpikat pulak tgk akak pakai hehehe...seram dengar silibus upsr semakin hebat...huhhh harap zaman Qi nanti dipermudahkan lah...risau ni kak

LZ - The Blog Owner said... Reply Comment

Assalamualaikum Cikgu Azrine,

Hari ni anak saya Tahun 1 direhatkan sempena UPSR, saya pun ambil peluang merehatkan diri tapi bawa juga kerja pejabat buat di rumah..

Macam-macam idea cikgu kena buat sampai menjahit baju bendera pun cikgu terror.. keep it up cikgu :-)

eima said... Reply Comment

ramai yg gila ngan ariani skrg ni .. nk pi tengok la kot2 berkenan

Falsya said... Reply Comment

tetibe mcm ramai org keliling falsya cite2 pasal tudung ariani..adakah itu hint2 utk falsya supaya terbeli jugak..kihkihkih..

ameris said... Reply Comment

cantiknya tudung baru tu..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

anak i ambik upsr (sambil angkat tangan tinggi2) hehehe
eh meeting pun sempat selfie ya cikgu.. comelllll ;)