U Click Me...I Click U Back

Monday, September 19, 2016

Back to School and Diet!

As salam...


fuhh..seminggu cuti mesti hari ni ramai yang lemau2...kehkeh...ada yang tak cuti seminggu tuh tapi still lemau jugak sebab minggu ni minggu banyak cuti..ada yang ambil kesempatan berjalan2 sakan...khenn?#dengki...ahahhaha


dan bila rasa badan dah semakin membesar dengan johan la ni...so mohla kita back to routine diet...

diet aku takde la extreme..aku just kurangkan nasi tengahari tuh..aku memang ambik sayur dengan ikan je...pastu air masak suam2...nikmat!!!

malam sepatutnya tak makan nasi..tapi aduhai...toklaki ahkak ni suka paksa2 teman dia makan nasi...makan sikit jela..tapi selalunya skip terus...makan epal hijau je nak bagi kenyang...aku tak buat secara extreme pun..santai2 je..supaya badan tak naik banyak...huhuhu..sekarang ni dah takut dengan angka 60...uhuk!!!bila takut terus tak mo timbang...hahahaha...

ada yang cakap aku dah kurus tak yah diet...tak2..aku bukan nak kurus sekempeng..aku just nak kurus untuk sihat untuk senang aku buat aktiviti2..nak jemur baju..nak bersukan..nak joging takdela rasa malas ngan berat...opkos untuk memudahkan aku beribadah...plus bila cari blouse ke seluar ke..masa tu la aku notis badan aku berisi dan ada part2 yang adududdu...malu nak citer...kehkeh


#masa55kg

sekarang aku rasa dah lebih dah...hahahaha
korang doakan aku istiqomah dalam berdiet ek..
amiinn




8 comments:

Falsya said... Reply Comment

Sep sikit..jom diet sesama..falsya pun tgh diet nie kak..kadang gitu la..org tgk kite dh kurus..tp kite sendri tau badan kite mcm mana kan kak..badan rase berat la, pastu part nak beli baju tuh falsya sokong..susahnye lahai..serba xkene rase nak sarung kalau badan berisi..kadang tuh nak bernafas pun mcm xcukup oksigen..

CikNaa said... Reply Comment

sikit lagi tu kak..caiyok!!

mama tisya said... Reply Comment

slamat diet..dh slim tu jgn diet sgt hehe

Mar Mansor said... Reply Comment

nak berdiet jugalah..

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

nak diet jugakkk...cuti lama, dok makan tido makan tido je..hehe

YieN said... Reply Comment

Kak rin sentiasa cantik awek muda gitu :)

Diana Rashid said... Reply Comment

saya pun dah rasa lebih ni kak..Bila baca status2 macam yang akak tulis tu memang buat saya kembali ke pangkal jalan..hahah

diariasma said... Reply Comment

Chaiyuk2!
Kite pun tengah diet, tapi tercheat aritu, susah pula nak start semula..
Esok start..