U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 21, 2016

Aidiladha 2016 | Raya Haji Kami Yang.....

As salam...

yang apa....sendiri isi tempat kosong...kakaka

**********************

best tengok kekawan ramai yang pakat2 rempuh jam balik kg tau..i is jeles...seminggu cuti...seminggu la tak kemana2...aku pulak mereput kat library UKM ni nyiapkan kerja...hahaha...ada hati konon nak berjimba2 kat penang...hikkksss


bila dah kata tak jadi balik penang..
sehari sebelum raya aku ajak hubs aku cari barang basah dekat giant...aku plan nak buat rendang jela sebab anak tiri aku dok wasap cakap nanti dia masak nasi daging...sebab petang camtu baru aku ke s.alam...so aku cakap dengan hubs aku pagi2 aku masak nasi lemak jela for sarapan...lepas tu aku buat rendang jela...daging sekilo je...cukup inshaAllah...raya haji je pong...


rendang ni aku buat entah resepi apa2 ntah..tapi jadi jugak..dan sedap la dimakan...hehehehe..habis licin hah aku bawak ke rumah anak hubs aku kat S.Alam..dapatla makan dengan lemang..baru la rasa2 sikit suasana raya...

lepas hubs aku balik solat raya...kami terus bergerak ke semenyih...pergi tengok progress rumah aku kat Mahkota Hills...



macam lambat je aku rasa progress rumah ni...
tapi takpela..bukan aku lorat sangat nak duduk pun...banyak lagi nak kena setel sebelum duduk..

lepas tu kami posing2 jela sikit2...syok2 sendiri..



anak dara i...menawan sungguh!!!krik..krik
puji anak sendiri...hehehehe



posing syok2 sendiri jek...aish masa ni melena dekat belakang...memang takde banyak gambar pong...

tu aku cakap...raya haji kami ni sendu jek...boring!pffftttttt

pastu terus gerak ke S.Alam..lepak sana makan2...anak2 aku mandi kolam jela...

boring je kan???tapi nak cerita jugak..hahaha

6 comments:

diariasma said... Reply Comment

Asalkan ada rendang, mesti tak boring...:D

ameris said... Reply Comment

santeknya umah rin. pasni best boleh deko2..

Nad MamaZN said... Reply Comment

sama je kita kak reen.. raya haji mmg sempoi je

Diana Rashid said... Reply Comment

Biasa la..kalau tak balik kampung memang tak rasa la suasana raya tu..Sebab tu best kalau ada kampung ni..kan kak??berguna sangat untuk raya..hahahah

mama tisya said... Reply Comment

xlama lg siap umh tu..syok la mendeco plak

LYAfrina said... Reply Comment

lya raya baru ni xde lgsung pkai bju raya.. hehe..

xpelah...pejam celik lama2 siaplah rmh tu.. smntara tu blh kmpul $$$..byk guna tu time nk msk nanti