U Click Me...I Click U Back

Monday, August 15, 2016

Trip to Langkawi2016 ~ Stay Hotel Mana?Sesuai Untuk Mereka Yang Nak Jimat Duit Hotel

As salam...

aku update dulu la aku stayed hotel mana masa pegi awal2 tahun dulu...
nak kata best sangat hotel nih takdela..
tapi bagi aku selesa..sebab nak tidur malam je..pastu hotel ni hotel baru...dan paling penting 2 malam aku dapat tak sampai pun rm300...kira murahla...aku ambik 2 bilik ye...dan 2 malam...murahkan??


kami stayed di Geopark Inn, Langkawi..hotel bajet aje...tapi sebab hotel ni hotel baru..so selesa la untuk kami sekeluarga...aku booking melalui booking.com aje

harga untuk 1 bilik untuk 2 malam ye...
so aku ambik 2 bilik hampa pandai2la kalikan 2 yek...heheheehhe


yang ni kat luar hotel...dan kat sini memang kome boleh nampak pantai...dan banyak giler kedai2 runcit dan ada kedai mamak dan kedai makanan melayu...malam2 still boleh lepak mapley...don wori...lols


parking pun banyak ye...mana2 suka hampa nak park kereta hampa..tempat teduh berpanas semua ada...gitcheww...


ada lebih kurang 70 lebih buah bilik...
kalau korang nak yang besar sikit ambik superior room atau junior suite/deluxe...tapi aku ambik 2 bilik terus sebab nak dok asing2 dengan anak2 dara...depa dah besar..malu nanti kat abah dia...


bilik aku area sini je..sebelah2 je hah dengan bilik anak dara...yaya aku sumbat masuk dengan kakak2 dia..aish je dok dengan aku..ala..aku tak aim high expectation pun untuk hotel ni sebab mikir just nak tidur malam je...tapi hubs aku cakap kalau datang next time cari kat area cenang pulak...


ni bilik aku..like i said..kecik aje sebab aku dengan hubs ngan dak Aish...tapi sebab hotel baru kan..so sedap jela mata mandang...kalau uols nak bilik lagi besar bolehla pilih dekat website hotel ye...

hotel ni kat area Kuah...dekat je dengan Dataran Lang...so korang decidela area mana korang nak stay baru cari hotel...

Geopark Inn Hotel
Persiaran Putera, Kuah
07000 Langkawi, Kedah
Tel No : +604-966 5757

bagi aku selesala duduk sini..sebab aku takdela mikir sangat pasal selesa sebab bukan duduk hotel lelama..pastu aku puas hati sebab dekat dengan kedai2...dan banyak kedai makan area sini...untuk korang2 yang nak jimat duit hotel ke langkawi..bolehla consider this hotel..recommended!!!

9 comments:

Nieyl said... Reply Comment

singgah pagi isnin...
ha..ni bagus..sbb nieyl tgh servey² hotel dekat langkawi...

Julia Johari said... Reply Comment

Haaa juju tau hotel ni kak...sebab nak breakfast pagi kat restoren terong tu mmg hotel ni berdepan parking kereta awal tahun lepas...cantik dan bersih je tgk..mmg nampak selesa lah...keluarga ramai mmg julia setuju stay sini...murah dan selesa...untuk bermalam je kan...syok!

eima said... Reply Comment

hhhmmm tak leh byg pulak area mana ni kak ... ai org langkawi pun tak perasan hotel ni ..betui2 hotel baru ni ...
balik sana nanti try usha2

mama tisya said... Reply Comment

Not bad gk rege tu.. Janji utk tdo selesa

Nad MamaZN said... Reply Comment

menarik. kami plak kalu dah ramai2 mmg pilih dok chalet jek huhu..

CikNaa said... Reply Comment

rindu langkawi baca entry akak..tapi serius murah tu tak sampai 300 untuk 2 malam, 2 bilik lagi.

Malinda said... Reply Comment

ok sgt2 dah tu...nampak bersih dan selesa...harga pulak berbaloi2

Diana Rashid said... Reply Comment

Harga ok la..tapi tak muat kot untuk kami berempat..

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

kat langkawi banyak hotel..kdg sampai pening nak pilih..heee..tapi ok la harga akak dapat tu..murah..tengok bilik pun ok tu..=D