U Click Me...I Click U Back

Friday, August 5, 2016

Meh..Meh..Chekgu Azrine Nak Cerita Sikit

As salam...

minggu ni minggu yang hectic sangat...
tapi alhamdulillah..Allah masih lagi memberi nyawa pada aku..pada suami aku..pada anak2 aku..pada seluruh orang2 yang terdekat dengan aku...semoga Allah sentiasa memberkati mereka..dan awak...ye awak2 yang tengah baca ni..tak kisah la awak stalker ke apa kan??yang penting saya sentiasa mendoakan awak2 semua...

tapikan dalam dunia ni memang akan sentiasa ada orang yang buat kita annoying kan?tapi bagi aku orang2 macam ni just ignore aje..dia suka tengok salah orang lain..koyak kain sendiri dia tak perasan...dia cakap orang aniayai dia..tapi Allahu..dia tak ingat apa yang dah dia buat...hmmm..sedih sebenarnya bila tahu ada dalam kalangan kita yang perangai macam ni...semoga Allah memberi hidayah kepada mereka...

self reminder jugak untuk aku...semoga Allah melindungi kita2 semua dari kejahatan...

oh..lupa nak citer...hubs aku selamat mendapat cucu yang keberapa entah (malas nak kira)...cucu perempuan...actually tak ramai pun cucu perempuannya..so secara tak langsung terpalit aku sama jadi TokUmmi yang vouge the vass...#AyatTakmoKalah

bersalin masa dalam Syawal hari tuh...namanya Zara Adila kalau takde tukar2 la..hehehehe...

sekarang ni kan musim doyan...
terjebak jugakla semalam..lepas tu pukul 11 malam masuk bilik ayaq...mandi terus pakai baju...sebabnya panas sangat...tak lap pun sebab nak bagi badan basah...pastu baru boleh lena...hadoiii..panasnya membahang rasa....padan muka haku!!!lols

beli 4 bijik je..takde la makan banyak mana..sebab anak2 aku semua hantu doyan....depa je banyak membedal....

hari ni ramai cikgu2 takde...membawa murid bercamping dekat Morib sana...inshaAllah aku pergi esok ke sana..membawa semua handbag2 yang ada..kahkah...tu aku mintak kat SU ko aku nak datang esok pagi2 aku gerak kul 6 camtu dari KL..dah la kena drive sendiri ke sana nun..tak penah2 lagi aku sampai belah2 Banting sana...krikkrik la esok...korang doakan perjalanan aku esok ek...2jam jugak kan?

semoga selamat pergi dan balik ye semua yang terlibat...dorang dah selamat bertolak pukul 8 pagi tadi dengan 2 buah bas....

hah..lagi 1 aku nak share korang filem best untuk korang tonton...semalam aku subscribe bollyone HD...adik aku la bagitahu ada filem hindi best..bukan filem hindi guling2 tu ek...tapi filem ni memang bestla..korang kena masuk dalam wishtlist #mustwatchmovie korang....


..based on the true story tau citer ni..uols boleh google pasal kisah Neerja Banot nih...dari kisah flight Pan Am kena hijacked dengan terrorist di Karachi pada tahun 1987...korang kena tengok sendiri...cerita dia memang giler real..aku sampai tutup2 mata sebab seriau dengan terrorist yang baran giler...scary nak matik!!!

huwaa...aku nangis tengok ending dia...kalau nak subscribe rm5.30 sebulan...sebab ada filem neerja ni jela aku subscribe...kalau tak tak hingin...kehkeh

2 comments:

Falsya said... Reply Comment

falsya ade tgk tailer cite neerja tuh..mcm best je...nak tgk jugak la..

achiek anis said... Reply Comment

Adoi durian tu....cm menarik movie tu kak...best tu jadi tokma vogue