U Click Me...I Click U Back

Friday, August 12, 2016

4 Anak ~ 1000 Karenah??

As salam...

kadang2 rasa bahagia je deal dengan anak2..
kadang2 rasa bengkek..kadang2 rasa nak lepuk2 je memasing...biasa la kan..mak2 ni pun manusia biasa jugak..kadang2 sabar pun mesti ada batas...

ala..ko ada anak 4 aje pun nak kecoh??
tak..tak..kalau anak aku jenis sopan santun dok elok tak bercakau2 ni aku rasa 4 pun tak cukup kot...hahahahaha...yelar kan?kurangla cabaran pun ada anak 4 sebab semuanya baik2 je..dengar kata..kat rumah tak payah nak jadi tarzan pun...krik..krik


kalau tengok rupa2 depa memang alahai..tempting ajekan...tapi kalau memasing buat perangai...aku hanger2kan aje...macam dak Aish tu kejenya asyik dok buat kakcik Yaya dia jek...pembuli jugak tuh..ko nampak je muka manih2 camtu...jangan pecaya sangat!kadang2 tak pasal2 dia tolak kakcik yaya jatuh gedebuk member tuh...selepuk la aku bagi...tunggu lagi!!!


peel anak2 dara lain pulak...memang mencabar sikit la..especially si kakak...recently muka dia naik banyak pimples...

pastu bila datang sekolah aku adala pulak cikgu2 menegur kenapa muka banyak jerawat...member plak tak suka orang dok tegur2...hangin la 1 badan..pastu dalam kereta dok nangis2 meluahkan perasaan...at last aku cakap "kakak pakai jela purdah..dah kompem2 orang tak tegur"...pfffttttt...

benda gini normalla..yang cikgu2 ni pulak ada yang tak reti nak sensitif dok menegur2 jugak muka orang...tak semua orang sukakan kalau kita tegur fizikal orang tuh...hmmmm

itu kisah kakak..si kakngah pulak kalau kena sound terus tarik muka...ni pesen macam gitu pulak..pastu suka meninggi suara sikit..last2 aku tanya..."hang ingat ummi kawan hang ke"...jangan memain...aku pun gangster jugak...lols...

tapikan takkan nak biar je..lelama pijak kepala...pastu dah besar makin jauh derang dari kita...nauzubillah..mintak dijauhkan la..aku garang2 camtu jela..banyak masa aku luahkan belawak je dengan anak2 aku...

kalau aku tak puas hati dengan abh depa aku luahkan kat anak2 yang besar ni jela..bukan la luahkan buruk2kan ke apa...tapi lebih kepada benda yang kecik2 jela...masih menjaga aib suami sendiri...

kakcik Yaya paling manja la sekali..dia akan jadi lagi manja+gedik bila abah dia ada kat rumah...kalau tak elok je perangai...hubs aku pulak suka sangat sebelahkan dia..selalu bagi alasan anak dia tu kecik lagi....sebab tu la jadi gitu...aku tegur sikit dia banyak sangat alasan pastu last2 menangis..eh..mengada sangat nih!!!

ko suruh la dia cari apa pun mesti tak jumpa...selalu sangat dah!pegi mandi tak ambik towel...tak sidai towel..tinggal baju sekolah/botol air kalau aku tak ingatkan...ko ngase aku tak jadi tarzan ke??

husband aku selalu pesan..pagi2 jangan suka sangat berleter kat anak2 sebab nanti jiwa anak2 tak tenteram nak gi sekolah nak belajar...tapi tak berleter sampai bila pun nanti dok ulang salah yang sama...ke camne??

10 comments:

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

yang anak sorang ni pon dah rasa macam 10 orang kak oiii...apalagi 4, 5 orang...boleh pengsannn...hahahahaha...besar2 dah anak akak...dah tak boleh beza mana satu mak mana satu anak dah...hehehehe

Wawa Yusoff said... Reply Comment

dari dulu nak tanya,

kak rin, anak2 tau dah ummi dia ade blog? hehehe

Cik Yaya said... Reply Comment

salam..
hai yaya singgh melawat sini..

sabarla dlm mlyn kerenah ank2 tu ye..
nak buat cmno..huu jgn grng sgt..budak2 ni kita kena bg tnjuk kelakuan yg baik,elok dulu bru depa ikut..heee

xtaula turn yaya nti cmne kan.boleh thn ke x..hrpnya boleh la..nak jdi parents yg terbaik utk ank2.. mereka kan suatu anugerah.. ^_^ <3

LM said... Reply Comment

Baru 4 rine.aduhh ank mmg byk peel.kena byk sabar kan?saya yg dua tu je la..syafiq asik dengki..acha kelememe.kuat ngadu. Baby okey je..cuma lasak kemain.kakak dh besar..jmp time outing je.abg pun.besar..dua tu la buat ummi panas hati

Azlinda Azman said... Reply Comment

ni anak dua je pun dah serabai gak hehehehe

mama tisya said... Reply Comment

lain anak lain kerenahnya kn...hrp bertabah la...ni yg sorg pn mcm2 kerenah sejak dh makin beso ni...bertabah juga

achiek anis said... Reply Comment

Hihi..yg baru 2 n kecik ni pun slu jadi tarzan dah...anak dh besar lagi byk cabaran kan kak

nadiah hanum said... Reply Comment

Rin..gimme 5! Hoho..setuju sgt la bab ni!! Daku anak 3 pun sama jugakkk..mcm2 peel..nak layan satu2 tu mau migrain mak depa..haha..

TeacherAzimah said... Reply Comment

4 anak 1000 kerenah tapi mak menten muda tu yg best tu bahahahaa...
rine, rindu arr nak dgr celoteh awak. nak ikut pi new zealand boleh?

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Farah anak sorang pun dah mcm tarzan jugak akak..memang salute la org dpt handle anak ramai2 nie..;p