U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 20, 2016

Perempuan Dengan Fesyen...............

As salam...

korang fill in the blank la sendiri ek tajuk atas tuh!!

dah sarapan ke korang?ada yang tengah puasa enam ke?alhamdulillah...seronokkan dapat buat puasa 6..aku inshaAllah next week baru nak mula sebab tak dapat buat this week maklumla..orang perempuan kan?


saje je sebenarnya pagi2 ni nak celoteh dengan korang pasal fesyen...pasal tailor..kalau cerita pasal orang perempuan punya stuff...10 tahun pun belum tentu habis...LOL

macam aku memang suka sangat dengan fesyen tapi takdela macam nak jadikan diri sendiri hamba fesyen pulakkan..dan aku suka fesyen yang simple2 aje...yang macam berlebih2 sangat tu memang bukan akula..sometimes bila ke kenduri ke raya ke atau ada apa2 event baru pakai macam lain sikit..kalau gi mengajar pakai kain biasa2 je...kain murah2 pun takde hal!

tudung pun camtuh...sekarang ni lagila..aku dah jatuh cinta dengan shawl panjang yang bubble atau chiffon je...instant dah tak pakai sangat...banyak pulak tu tudung instant aku..ingat nanti nak letgo jela kat cikgu2 sekolah..serius memang tak pakai weyhh!!! 

hari tu naelofar hijab ada keluar macam2 design masa raya hari tuh..tapi nasib tak terjebak...so sekarang kita pakai tudung rm15 hinggit aje paling mahal..bagus...satu penjimatan di situ...kahkah

hari tu aku punggah bekas kontena kecik...teringat kain2 ela aku yang belum berjahit..Allahu..nak dekat 30 pasang ko...tu semua kain lama2 sebenarnya...aku beli bila cikgu sekolah jual..ada yang orang bagi...hmmm..seyes memang banyak!

aku ni jenis manusia yang memang hantu dengan kain ela..mata aku memang pantang betul...krik..krik sungguh!


ni selamat semalam aku hanta 6 pasang kat kakzulfa...kedai dia kat Pasar Besar Gombak...korang boleh rujuk entry kat blog Juju...[Link]...aku dah hanta banyak dah baju tempah kat dia...baju raya kami semua dia jahit...memang sedapla dia jahit..dan paling best kakzulfa ni baik je..dia takde la ramah sangat...tapi dia jenis layan je idea kita..ahahahaha....


nak jadi cerita hah..lace pun ada 5 pasang tak berjahit..ni semua lace lelama weyhh...skang memang takdela aku nak membeli lace dah...malas nak pakai lace ni sebab aku akan nampak beso...lace ni ada jugak pemberian orang..ada yang aku kirim dan semuanya dari indonesia..yang kelabu tu aku beli dekat riau dan ada 1 lagi takde dalam gambar aku beli dekat riau jugak...kat mana ek aku letak..hahahaha

jangan tak tahu ada lace yang aku kirim sebab aku mengidam masa mengandungkan aish..ko bayangkan...dah 4 tahun berlalu...giler tak?pastu takde sibuk pun nak pi tempah....pffttt!!!

korang2 beli baju siap je ek??ke hantu kain ela macam aku jugak??LOL

15 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

perempuan dan fesyen berpisah tiada :)


saya beli siap je kak..huhu

nini said... Reply Comment

Alamak nini x minat sgt fesyen....nini dulu dok risau kalau anak gegel kesian dia...mesti x lawa sbb maknya selekeh....sekali adik adik bg mcm mcm brg gegel...hahaha

cik chinta said... Reply Comment

sama. pantang nampak kain ela

Husna Rahman said... Reply Comment

husshh mmg minat sungguh kalau rupa cengini..
sy lbh prefer baju siap je kot..klu tempah pun baju kurung..tu pun dah jarang temoah baju kurung sebab susah nak cari tulang jahit yg masyuukk ngan idea kita..

- dieyana - said... Reply Comment

dulu2 awl keja, gila kain ela jugak...lps tu.. terus mals, beli yang siap je..skrg ni jahit baju ela setahun sekali (raya je..itu pun selai dua je..uhuh)..hahhah

pstt..cantiknya kain lace tu..hihiih

Yana Libra said... Reply Comment

saya suka kain siap je..hehe..tu pun nak raya je baru cari..huhu~
sebab bidang keje ni tak leh nak pakai baju kain la..jeans t shirt je~

Julia Johari said... Reply Comment

Akak TQ sgt2...berbunga2 baca entry akak ni tau sbb seronok bila kita ikhlas review akak rasai apa julia rasa...alhamdulilah...cantik yer lace akak tu semua...mata ju dok nampak lace daun hijau tu cantikkkkkkk sgt2...juju x penah beli lace mcm ni...tingin nak beli...hahahha...moga murah rezeki kak zulfa lagi

lieyalatif said... Reply Comment

pergh rin...byknye kain...boleh jual balik tu heheheeheh... tapi takpe, sikti2 anta kat tailor lama2 siap le semua...lg pun kite keerja mmg kene buat baju baru nieh...ecewah alasan daku..baikk punyeee kakaakakak

eima said... Reply Comment

ai pun br je tempah 10 psg ari tu waktu ry tu ... byk lagi kain yg taksentuh

Aty_Fared said... Reply Comment

saya dah lama tak beli kain dan menempah.. biasa beli siap jer.. lagi pon nak pakai raya jer..maklumlah..tak keje kan.. dolu2 masa masa kerja.. rajin gak beli kain ela tempah buat baju kurung tuk pakai basahan.. sekarang.. pasang niat jer.. leaps tu..malas.. ;p

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply Comment

best tgk lace tu kak..

yui dh jrg beli kain ela. snng beli ready. sesuai dgn saiz.

LYAfrina said... Reply Comment

Perempuan Dengan Fesyen...............berpisah tiada..
haha

sama mcm lya..mmg suka pkai shawl/bawal..mmg x suka pkai instant2 ni..

hehe.. kt sama kak..suka beli kain ela.. lps tu buat je fesyen apa y kt nak.. mmg x beli sgt y readymade..

Rizziela said... Reply Comment

setuju sangat

Unknown said... Reply Comment

Ada no fon kak zulfa x? Sy lupa nk mx no fon kak zulfa last week..sbb ada anta kain kt dia...huhu..mmg best la kak zulfa ni...x cerewet & kemas jahitan dia

Chekgu Azrine said... Reply Comment

0122280013