U Click Me...I Click U Back

Monday, July 11, 2016

Mood Hari Raya...

As salam...


ada yang masih bercuti ke??seronoknya la..hahahaha...kami cikgu nak tak nak kena datang jugak mengajar sebab sekolah cuti seminggu aje..tapi itu pun dah seronok sangat dah...sebab seminggu jugak rehat kan


aku macam biasa raya je memang balik Penang...tiap2 tahun selagi ada rezeki kami..yelar..alhamdulillah kat sana pun duduk rumah sendiri...cuma penatla sikit sebab mengurus makan minum..nak masak apa pagi raya..

tahun ni takde beria mana sangat..
sebab tak ramai sangat yang ada...
anak2 hubs aku 2 keluarga je yang balik..raya ke2 dah selamat balik KL..

so aku just masak rendang ayam..pagi2 raya masak meehun..buat nasi lemak..rebus ketupat palas (beli siap) dekat pasar kepala batas...ngan aku rebut ketupat nasi (nona) jek...kuah kacang pun aku beli siap2..balik panas kan aje...hahahahha

yelar...takkan semua nak buat..sebab aku sorang je yang masak kot...yang lain sampai lambat..dan actually dah biasa buat sorang2...sebab anak2 dara aku tolong2 jugak kupas bawang2 segala bagai...


sebahagian barang2 basah aku beli kat Pasar Kepala Batas...ada banyak lagi..sampai nak patah2 tangan membawa...dah la puasa lagi...hahahaha...

ayam aku beli 2 ekor..seekor buat rendang..seekor lagi aku goreng untuk makan dengan nasi lemak...

1st raya tu lepas balik solat raya...lepas zohor baru keluar beraya...sampai ke malam hah...sakan kalau raya belah penang..tu pun banyak rumah tak sempat cover...

nanti2 la aku cerita lagi kisah raya kami...


di kesempatan ini aku nak ucapkan SALAM AIDILFITRI kepada semua pembaca2 blog suam2 kuku aku nih...tak kisahla yang rajin komen ke..yang silent reader or stakler ke...sekiranya ada penulisan aku yang menyakitkan hati uols ke..MAAF ZAHIR & BATIN...

semoga uols sentiasa sihat dan diberkati Allah semuanya ye...

11 comments:

mama tisya said... Reply Comment

slamat hari raya

LM said... Reply Comment

Salam.aidil fitri rine.Maaf zahir batin

syawalsimpsons said... Reply Comment

selamat hari raya kakak

Ibu Dilah said... Reply Comment

selamat hari raya sis.. maaf zahir dan batin..

ibuayu said... Reply Comment

selamat hr raya

Jamil Hashim said... Reply Comment

singgah syawal
'http://belogs.blogspot.my/

Ruzita Idias Ismail said... Reply Comment

Assalamualaikum,.. jalan-jalan.., singgah beraya kat sini. First time singgah. Salam kenal ya. Ada masa singgahlah rumah kita .. http://ruzitakitchen.blogspot.com. SELAMAT HARI RAYA

Julia Johari said... Reply Comment

Juju kena click gambar raya akak kasi besar baru puas tgk hehehe...cun lah kombinasi biru dan kelabu kan kalau tak silap mata julia...wahhh byk akak borong nak masak ye...rajin betul akak ni

eima said... Reply Comment

selamat hari raya kak rine ...maaf zahir batin

CikNaa said... Reply Comment

selamat hari raya kak! nampak ketupat palas tu adoiii sedapnya..hihi

LYAfrina said... Reply Comment

salam aidilfitri
maaaf zahir n batin