U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 14, 2016

Kisah Lebaran 2016 Kami ~ #TeamRayaPenang

As salam...

raya tahun ni takdela meriah sangat
biasala...meriah ni tertumpu pada anak2 je kot..kalau kita ni takdela beria sangat2...tapi sesekali nak melaram melawa tu time rayala kan?

pagi raya tu hubs aku awal2 dah ke kubur dan balik siap2 mandi untuk solat sunat aidilfitri...aku tak ikut sebab dak Aish tak bangun lagi..so aku suruh anak2 dara aku pergi dengan kakak dorang (anak tiri aku)...boleh aku rebus nasi impit segera tu sekejap sementara dorang belum balik solat raya...


menunggu gang balik solat raya pun lambat..rupanya kata si kakak..abah sembang lama dengan gang2 masjid kat kg permatang tinggi A...hmm..dah kuagak dah...hubs aku memang suka menyembang...peramah semacam...



ko tengokla camne budak2 ni kalau diajak bergambar...mana nak duduk diam2...hadoiii



ini proper la sikit...tapi sorang ke depan sorang ke belakang...pfftttt



bagi chance la...LOL



with my children and my cucu2...ni cucu anak husb aku no.3..same age as me...hahaha



ko tengokla bukan hat kecik2 je yang susah nak bergambar...pfftttt



hah...tengok..tengok..hadoiii...hahahaha
ni banyak kali ok aku snap..takde 1 pun yang proper..ko tengok kakngah ngan kakak..jenuh aku panggil pandang kamera...nan hado!!!

sebelum sesi bergambar sikit2 nih..sesi bermaaf2 maafan dulu..hubs aku adala bagi sikit takzirah...yang aku tak tahan tu start2 je mengalir ayaq mata hubs aku...dok lepaskan perasaan...adala cerita masalah2 dalam keluarga nih...

aku ni kalau ikutkan dah kira outsider la..mak tiri plak..so takmo la campur bebanyak sangat urusan family dorang..hat mana aku boleh nasihatkan..aku bagila tapi tru hubs akula..hmm..nak cerita banyak2 pasal kisah family ni tak syok sangat...kita citer yang happy2 je la ye..



kami tak sempat nak snap gambar semua sekali harung...yang sempat gambar by family je...tu pun aku belum dapat copy lagi dari Hakim...

raya kali ni takdela meriah sangat nak bergambar...sebab segan gi rumah sedara2 belah hubs...mostly dah berumur kan..macam segan kita nak selfie2 rumah orang...adab kena jaga la jugakkan...

lepas zohor...baru gerak keluar raya belah kg hubs aku..



with anak2 dara...kakak n k.ngah...umminya tak lama lagi masuk 40-an...uhuk

meh layan OOTD hari raya kami...kehkeh



baju raya kami simple aje tahun ni...kain dubai silk...yang penting kain tak panas...actually aku dah beli kain lace untuk derang masa aku gi Riau..tapi tak sempat nak tempah cari kain untuk dalam lagi..so pospone la tahun depan sebab memang aku beli banyak meter untuk baju2 anak2 dara aku...



tingginya ko kakngah...posing pun cenggitu jela...hahahaha



oloh...oloh...gewdikss...hahahaha

1st kitaorang gi rumah paklang hubs...takde gambar pun..makan ketupat dodol segala bagai...actually perut dah kenyang sebab dah makan siap2 kat rumah sebelum keluar...kehkeh..tapi jamah la sikit rendang depa sedap!!



pastu gi rumah pakngah kat area2 situ jugak..rumah ni kami dah hafal menu wajib hari raya..laksa dengan sate..ya ampun...hahahha!

gambar takde takdan pun nak snap...hahaha




yang ada gambar tuan tanah kedaung entah bila la nak slim river...lol

setel kat kg hubs aku kami gerak ke taman bertam melawat kawan hubs aku yang baru kehilangan anak perempuan dalam accident masa bulan puasa hari tuh...al fatihah!

lepas tu terus ke pusara arwah isteri hubs aku dan gerak ke kampung arwah di pinang tunggal...beraya kat sana pulak...then balik pokok sena, kepala batas...rehat...tidur...

kita sambungla pulak kisah raya ke2 later ek...raya ke2 ni banyak jugak gambar...#macamkanadayangkisah

7 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

SERONOK JUGAK RAYA KAKAK...SATU RUMAH KE SATU RUMAH....

Nad MamaZN said... Reply Comment

selamat hari raya kak rine!
maaf zahir batin
cun2 dah anak dara akak.. mcm kakak n adik dah plak ha hehe

eima said... Reply Comment

mak tiri yang baik tak mcm dlm drama...cool la kak ni ....


anak dara terutama kak ngah tu makin comey

Yana MIB said... Reply Comment

best rajin jalan raya...kumpul duit raya anak²...kihkih slmt hari raya kak!

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

cantik baju raya akak

YieN said... Reply Comment

Kak rin nampak muda sgt, dah mcm sebaya anak dara kak rin tu hah.. Share tips plz? Hehe~

LYAfrina said... Reply Comment

lya pon kain cotton j thn ni..selsa..bebas gerak..hehe