U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 21, 2016

#Kisah Lebaran 2016 Kami ~ Sambung Raya!!!

As salam...

kata masih mood hari raya...
kata raya sebulan kan?
jangan kecam daku ek...LOL

banyak lagi cerita baraan raya ni selagi tak habis raya...hahahaha

so kita pulun dulu bagi habis hat dah berlaku...naaa...

dari Penang ke KL tu aku gerak awal...seawal 7pg kami dah dok atas hiway...dak Aish pun aku hangkut je masuk kereta dengan tak sempat mandi pong...

1st pit stop is my auntie's...at gopeng...
sampai dalam kul 9.30 camtu..sarapan roti canai dekat rumah beliau...dok dalam sejam je siap mandi kan dak Aish...

then gerak terus ke Tg Malim..niat nak jejalan area situ nak tengok rumah kat Proton City...


rumah2 kawasan ni bapak besar2 ko...hubs aku dah berkenan giler...tapi tula..bagi setel apa2 dulu kat KL...tu planning akan datang la inshaAllah...

lepas tu cari kedai lunch kat situ...aku try wasap kawan aku yang dok situ dia ajak mai rumah...actually kawan aku ni dulu dok ulu bernam...pastu dia pindah rumah semi D dekat proton city..besar gabak rumah dia..sebab baru pindah sangat so belum setel lagila mengemas rumah dia...


ni la kakda..cikgu jugak..classmate aku masa aku belajar 4 tahun dekat UPSI...husb dia kerja staff kat UPSI..tu yang dia stay TM...

lepas tu gerak balik KL la..tunggu apa lagi...


ni semua kerja hubs aku..singgah suruh turun posing depan pintu masuk UPSI kampus proton city...layankan aje..husb aku memang suka ambik2 gambar ni...kehkeh

sampai KL nak dekat kul 5 jugak..pastu adik hubs aku kol nak datang raya umah kami...sampai rumah aku goreng keropok jela sempat...aku goreng satu tong besar tu...

tetiba sekali yang datang 3 bijik keta hah (siblings hubs)...ko tahula mana ada lauk ke apa kat rumah...so aku hidang keropok... kerepek..kuih raya..ngan air je...nak wat camne..kami pun baru hah sampai..rumah pun tak sempat nak kemas...rumah dahla kecik (rumah sewa) sekali datang tak de tempat nak duduk...hahahaha..tapi tq sangat sebab sudi datang rumah buruk aku...

last weekend sambung lagi raya...
besan husb aku buat kenduri pertunangan anak depa..dekat Semenyih...

sempat la kami singgah tengok progress rumah kami dekat Mahkota Hills...(nanti aku update entry lain)


macam acara wajib..takkan tak faham...LOL



rezeki kami...alhamdulillah...


adik Salwa (menantu hubs aku) ni namanya Shuhaila selamat bertunang dengan orang Perak..



eleh..malu2 pulak anak bujang aku...semua orang tengok je masa kami nak ambik gambar dia...hehehehe


Tahniah Shuhaila!!!

yang kanan sekali tu menantu hubs aku...mengandung 8 bulan lebih..baru2 ni lama jugak dia warded sebab ada contraction dengan ada bukaan jugak..kesian kena beraya dekat hosp..nak bagi bersalin paru2 baby belum matang kata DR...


ngengada...hehehehe...


dah jom balik...dah habis raya untuk hari ni...kita sambung next weekends plak..penuh dah jadual nih...hhahaha

8 comments:

Diana Kuddus said... Reply Comment

bestnya beraya... sambil makan-makan :)

LYAfrina said... Reply Comment

hehe..rayakan sebulan..

waa.spoting husb kak.. suh posing kt tmpat knangan tu

mmg cantik n bsr sungguh rumah tu..harga pom mesti cantek kan

Rizziela said... Reply Comment

bestnya beraya sakan.. mmg syok kalau dapat rumah besar2 kan

dilazfamily said... Reply Comment

Selamat hari raya...seronok beraya macam ni. Ini barulah raya

ameris said... Reply Comment

meriahnya rin... sakan beraya ehh..

Ibu Dilah said... Reply Comment

raya sakan ye kak.. hehehe.. best dpt husband sporting siap suruh suruh turun amik gambo lagi.. hihi

mama tisya said... Reply Comment

Rumah beso camtu cantik.. Raya sbln xpe cite lg.. Kita pn xabis lg entry raya.. Husband suka amik gmbr ok la. Posing je hehe

Zee Suhaini said... Reply Comment

selamat hari raya sis.. memang beraya sakan nih..