U Click Me...I Click U Back

Monday, July 18, 2016

Kisah Lebaran 2016 Kami ~ 2 Syawal | #TeamRayaPenang

As salam...meh nak sambung citer raya ke-2




macam biasala kena shoot 46x baru ok gambar depa ni...tema is pink..dengan dak2 aish aku pakaikan pink...hahahaha

ok..siap2 jom gerak beraya...kali ni kita ke sidam, kedah...

tempat raya kami memang takde berubah2 la..balik penang ini jela jadual rumah yang akan dituju...cumanya tak sempat nak raya belah pulau je sebab takmo hadap jam...huhu

 lantakkan muka dak Aish...sekarang ajak bergambar macam2 rupa dia buat..takdenya nak elok2...


utk 2nd raya ni sebenarnya budak 2 orang ni aku just nak belikan baju kasual je...aku dengan kakak2 jela pakai kurung...tapi tak sempat hah nak gi JJ Aeon cari gaun utk Yaya..so aku beli baju kurung Yaya tu last minit je kat Hari2..jadilakan..tu pun harga rm50 jugak..baju melayu dak Aish aku beli dekat Omar Ali..sebab murah...aku beli 2pasang terus..kain tip top punya kualiti..harga rm68 sajok sepasang....

lepas ni memang situ jela aku tuju untuk baju melayu dak Aish....paling best semua saiz and warna ada okeh...aku gi dekat Gombak aje...

1st pit stop raya ke2 is rumah adik husband aku dekat Kepala Batas...


 ewahh...ko kakak..penuh gambar ko je dalam hp ummi...memasing suka bebeno guna oppo ummi bergambar...hadoiii...

baju ni aku beli online je dekat colorblast.com...setiap kali raya aku memang akan beli kat sini je baju raya ke2 anak2 aku..sebab very trendy...baju raya pertama je tempah sebab takut lari tema..hahahahaa....

 kat rumah Teh (adik hubs aku) kami dihidangkan dengan menu paling sedap sampai makan pun tak pandang2 dah orang lain...hahahaha....series sedap..maklumla kari utagha mai...fuhhh...mana dah pegi diet aku nak kurangkan makan nasi...hahahaha

lepas tu baru gerak ke sidam...semuanya sedara2 belah arwah ummi depa la..aku dah biasa sangat dengan dorang so takde hal...anggap macam sedara sendiri jugak...


sempat selpie...sebelum masuk rumah mak njang...masuk2 je ramai manusia tengah beraya terus jadi kerah kejung sebab selalu p takdela reramai camni...hahahaha

setel rumah mak njang kami p rumah mak lang pulak..sedara arwah ummi depa jugak..kat sini anak2 aku dengan harapan besaq toklang depa buat laksa...tapi takde rezeki...beehun sup pun layan!


2 pupu depa la nih...comei...


nampak tak chekgu azrine macam kecoh sangat kat situ...hahahahaha...aku tak makan pun sebab dah kenyang 2 buah rumah sebelum sampai sini...so layankan dak Aish makan bihun sup jela...



#tutupmata... sebab malu nak bergambar camni weyhh..tapi takpela..once in a blue moon..khenn???aku tempah jugak baju ni...tapi tailor jahit salah design...mesti dia kompius gambar yang aku hanta kat dia...tapi takpela..i bukan retis pun nak demand2...lol

yang penting lepas ni boleh pakai g mengajar...fancy2 sangat i tak reti...

ok..sambung raya ke-3 nanti ye chuolss!!!

6 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

cantik la baju akak

Malinda said... Reply Comment

cecantiknye baju korang anak beranak...baju yg last pon kire meletop dah dik...kalau tak kabo salah jahit pon idok le akak perasan sebab nampak santik dan vavaboom sgt... :)

lieyalatif said... Reply Comment

cantik baju rin....rin pun lawoo lagi walo anak dah besar2 hah....hotmomma gituuu org kate heeheheheh...

tu laa rin, dah nama raya kan...selagi bersanak saudara selagi tu laa kite berjalan kunjung mereka.... rumah nak pergi mmg dah dlm jadual sejak bertahun2 kan...mcm lieya gak le...tu jek laa rumah2 yg pi terjah heheeheh...

**selamat hari raya rin sekeluarga.... maaf zahir dan batin...mane tau ade tersalah kata sepanjang komen2 di blog masing2 kan heehehehehe....

mama tisya said... Reply Comment

pinky smua..ootd raya tu wajib la...xyah malu2

mommychaa said... Reply Comment

kak rin!!!! lawa color baju.
my fave color hihihi :)

micha.

LYAfrina said... Reply Comment

comey j baju kak tu... ala-ala bju lya selai..cam ni gak..v kak bawah..