U Click Me...I Click U Back

Friday, July 15, 2016

Kisah Iftar | Rezeki Orang Belanja...:-)

As salam...


bulan puasa baru2 ni memang mostly tiap weekend selalunya iftar kat luar...
rezeki murah sangat sebab anak2 hubs bergilir2 belanja kami sefamily berbuka...
semoga mereka semua dimurahkan rezeki...

tapi kali ni anak husb aku pilih makan nasi kandar ibramsha je sebab area situ senang nak parking...dan deme nak jejalan jalan TAR kot...

tapi aku keluar dari rumah kul 5petang...
takmo keluar awal2 sebab tak kose nak nunggu masa berbuka lelama..ko faham2 la kan kalau dengan dak Aish...dahla dengan puasa lagi...mau jadi #MakKauHijau aku kat situ...lol


kami naik putra LRT sebab hubs aku memang ada kerja kat KL..so aku cakap tak yah fetch aku dengan anak2..aku gi sndiri je..sbb lama dah dak Aish tak naik tren..so turun Ampang Park..hubs aku dah menunggu kat situ...

terus ke Jalan TAR...sebab Ibramsha tu memang sebelah je dengan Udani Carpet tu berdepan dengan Kamdar...


sampai dah Key Ell...welll...hahahaha
tapi aku tak suka dah jalan2 kat sini sesak dan crowded...i don like..hahahaha

sampai2 je Ibramsha anak2 husb aku masih dok shopping lagi kot kat bazar ramadan..so kami duduk la sebab meja memang kena siap2 booking ye..kalau tak harapan palsu jela...kehkeh...memang penuh memanjang je ibramsha ni kalau weekends..esp bila dah hujung2 ramadan...

ok..meh jenguk apa yang kami order...
kat sini ayam hitam dia memang sedap wa cakap lu...tapi aku dah selalu sangat makan ayam dia tu..so kali ni aku order sotong...



 sedap nak mampppssss!!!!hahahaha...terus bangkit selera berbuka...kahkah


penuh 1 meja...nak dekat 16 orang hah!


masa nunggu berbuka..takde keje...

lepas berbuka...solat kat sebelah area udani carpet tu husb aku ajak jugak terjah pasar jalan TAR tu..so aku layan jela..dalam hati sebenarnya berdoa supaya cepatla balik...hahahahaha

berjalan sat je sebab hubs aku dah tak larat sangat nak layan dak Aish...kuikui


on the way balik...ko tengokla jalan menuju chowkit...i is rasa nak muntah...pegila korang bersesak2 tuh...hahahaha...i nak balik rest2kan kaki..nak pikio nak masak sahur pulak...LOL

4 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi sotong tu bikin la kakak

eima said... Reply Comment

tak pernah lg mkn kat ibrahamsha ... mcm sedap je .. klu terlepas ke situ nk try la

Julia Johari said... Reply Comment

Memang jalan kt chow kit jem fuhhhhhhhhh....dah rasa azab tu sebab nak mencari baju melayu suami hahahhaha mencabar gak la pi malam

Nad MamaZN said... Reply Comment

makan sedap sokmo tiap mggu ye? alhamdulillah rezki anak2 :)