U Click Me...I Click U Back

Monday, June 20, 2016

Demam Denggi ~ Update #KakcikYaya

As salam...


alhamdulillah kakcik Yaya dah dapat dicharge petang Sabtu hari tuh...

sapa2 yang tak tahu kenapa dengan kakcik Yaya boleh rujuk entry bawah ni http://azrinzfamily.blogspot.my/2016/06/kakcikyaya-warded-hkl.html


lega tau bila dah dapat slip discharge nih...dan terus pergi setelkan bil dekat bahagian kemasukan wad tu (sebab weekend) tapi takde bayar apa pun..syarat je kena dapatkan pengesahan dari pihak situ...

oh btw..kakcik yaya dapat discharge awal sebab dia dah takde demam..platelet dah tak turun2 (since ambik darah 10x)..hmm..kesian kakcik Yaya penat dia dok nangis ambik darah...tapi nak buat camnekan..prosedur #demamdenggi memang macam tuh...ummi dia terpaksa kering hati jela tengok anak asik kena cucuk aje..:-(


muka pun dah merah2 takde pucat2 dah..
seronok sangat bila DR kata kalau ambik darah last kul 4pm ni takde apa2 boleh balik dah..yeahhhh!!!


ummi tumpang sekaki...pengalaman yang tak dapat dilupakan katanya..harusla letak setempek kat sini...hehehehe

Dr pesan kakcik yaya tak boleh gi sekolah lagi suruh tunggu Khamis baru ke sekolah..sebab demam denggi ni sakit badan dia lain macam...so DR suruh rest dulu...but so far yaya dah ceria dan lalu makan..syukur sangat

tq sesangat pada semua yang mendoakan kakcik Yaya diberikan kesembuhan dengan segera...hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya...

syafakillah....

5 comments:

mama tisya said... Reply Comment

alhamdulillah dh discharge

eima said... Reply Comment

ALHAMDULILLAH FAST RECOVERY KC YAYA ....

Puan Wawa said... Reply Comment

alhamdulillah, semoga terus sihat..

Falsya said... Reply Comment

alhamdulillah..nasib x serious..

Diana Rashid said... Reply Comment

aya pun tahu kat facebook je kak..Alhamdulillah..dah sihat..banyak kan rehat..