U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 21, 2016

Short Trip To #Melaka2016 ~ Kuih Keria Antarabangsa & Klebang Coconut Shake

As salam...

ala short trip aje..tak yah la beria sangat aku nak story...kome2 pun dah biasa kot pergi melaka..hehehehe

ini yang aku pergi bermalam dekat Bayou Beach Resort


ok...aku waze Klebang Coconut Shake..masa otw nak ke sana aku nampakla gerai nih..tapi sayangnya bukan rezeki kami..dah habis dah kuih keria tu..padahal masih pagi lagi..tapi katanya tengah buat 2nd batch..malas la nak tunggu....


 teruskan aje perjalanan ke Klebang Coconut Shake...tempat ni takde dalam planning pun nak singgah sebab hubs aku berzikir cakap tak sedap...haila abang...bini abang ni belum pernah rasa..nak la jugak rasakan...tapi disebabkan nak masuk bandar melaka tu jammed hazabedah..so kira rezeki aku la dapat jugak singgah sini..yeahh!!!


ok..sesapa yang nak tapau sila beratur pepanjang camni...hahahaha..kalau nak makan situ..moh kita jalan ke dalam sikit...


so masuk ke dalam sikit jumpa la tempat untuk makan atau minum dia...makanan dia nasi lemak...series weyhh..tak cukup sebungkus!!!





fuhh..ramai ummat..maklumla cutikan masa ni...pastu nak dapat tempat duduk kena tunggu la sekejap sampai sesapa bangun...jenuh jugak!!



sedap dan tak cukup sebungkus...uhukk



coconut shake klebang...boleh tahan sedap jugak..tapi aku penah minum yang lagi sedap!



selfie...jangan tak selfie..wajib tuh!!!hahaha



tak cukup 1...kita tambah lagi selpiah...gitchuuu....



mesti kena ada gambar kenangan kat sini sebab macam susah je nak sampai sini lagi...uhuk...

korang kalau nak ke sini..alamatnya ialah

231-1, Batu 3 3//4
75250 Klebang, Melaka

Business Hour ;-
Monday-Sunday : 11:00 - 06:30ptg
Friday : 02:30 - 06:30 ptg

Gps : 2.21551, 102.206132

12 comments:

Amanda Suria said... Reply Comment

Tak pernah lagi rasa coconut shake kat sini...

ibuayu said... Reply Comment

akak pernah beratur kuih keria ..tiba2 turn akak dah abis .org jual tu kata nak tunggu setengah jam lagi huhuhu padahal dah beratur setengah jam...terus balik huhu

syawalsimpsons said... Reply Comment

teringin nak makan kuih keria tu..macam best je

Julia Johari said... Reply Comment

Ya Allah rindunyaaaaaaaaa nak pi sini lg kan kak...sedap sedap sgt semua tu...rinduuuu allah yg tau...

eima said... Reply Comment

boleh la ...aku tak suka sgt cocnut shake tu sbb berserdak aku tak suka hahahah
aku rajin jg pi melaka tak pernha lgi pi kuih keria tu ngan mkn nasi lemak tu ... hahaha

Mommy Cici said... Reply Comment

uihh terbayang bayang coconut shake tu

Falsya said... Reply Comment

kalau pegi melaka mmg xsah kalau xminum..lawan pulak ngan nasi lemak...aduhaiii sedapnye kakkkkk..kuih keria tuh pun falsya penah makan..sedappp..

mama tisya said... Reply Comment

kuih keria tu pn blum try sbb dlu pegi tutup...tp mmg bc org pegi kena beratur lama....yg coconut shake klebang mmg wajib singgah...nasi lemak ngan coconut shake mmg yummm

Shakina Farhan said... Reply Comment

wah..dah makin maju klebang coconut shake tu..5 tahun lepas pun sllu beratur nak beli masa dok melaka..hehe..

Qhaifa Nur said... Reply Comment

Nnti klau pergi melaka mk try kuih keria tu, nmpk sedap..
Last dtg melaka pun tahun lepas...

CikNaa said... Reply Comment

melaka xlari dgn jem kan kak.. tapi tetap tak serik nak pg lagi huhu

Nabila Syifa said... Reply Comment

tu dia.. punya ramai beratur