U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 9, 2016

Review Hotel Bayou Lagoon Park Resort, Melaka

As salam...

lama dah terperap kat draft entry #Melaka2016 nih...cumanya tak sempat weyh...tak cukup kaki tangan nak up entry...sebab banyak lagi cerita yang belum masuk kat blog...trip aku ke Langkawi pun entah larat nak up entah tak...huhu


ok..actually bukan planning nap dok sini pun
tapi dah kata last minute puny plan...kan?
yelar..dah pegi pun time cuti am yang secoet tuh...memang la susah nak cari hotel..kalau ada pun harganya melampau2...

hah..nila kami pun dapat harga mahal jugak...banyakla bezanya..tapi dah husb cakap rembat ajela..rembat jela..plus best jugak sebab ada pool beso...


entrance hotel ke lobby...hotel ni considered besarla..sebab ada theme park..


mewah...


view dari dalam bilik


meroyan la sekejap anak2 aku nampak theme park nih...nasib duduk semalam je nak!!


bilik yang aku dapat ni jenis Studio Apartment Room dan breakfast was not included ye...lagipun ni je yang available yang affordable for us...alhamdulillah...dan yang paling pending anak2 seronok..


nak guna pun tak sempat...sebab kami checked in dah petang at 6pm...


aku lupa nak snap ruang tamu kecik dia...tempat tu la aku dengan dak Aish dengan husbs aku tidur..nasib ada toto...hahhahaa...

katil tu anak2 dara aku dengan kakak Intan dia (anak tiri aku) ikut sekali...

pendek cerita selesa la...cuma yelar..ralat dekat harga sebab musim cuti sekolah kan?

stay area ni senang nak cari makan...plus memang takde terperuk ke apa...nak gi bandar melaka takde la jauh bebeno..yang buat jadi jauh sebab jam je...hahhaaha


aku dengan hubs sempat ngedate pepagi esoknya breakfast dekat2 dengan area hotel...serius sedap roti canai dia husb aku cakap...aku membedal nasi lemak...tapau pulak bawak balik untuk anak2 aku kat hotel...nasi lemak dia sedap jugak!!!

nama gerai maaf aku tak ingat...tak sempat nak snap...

sekian entry review...hehehhee

6 comments:

mama tisya said... Reply Comment

kita dh pegi 2x...mmg syok nk2 plak amik bilik yg ada jakuzi..cuti sekolah sure mahal

Nad MamaZN said... Reply Comment

tu la.. bila cuti skolah mmg kene hadap la jem pastu lg 1 rege hotel berganda huhu.. demi nak seronokkan anak2 kan kita pun turutkan jugak. janji anak hepi :)

Julia Johari said... Reply Comment

cantik yer hotel bayou ni kak...nak kena pi la sekali nanti...kerlasss...besar juga bilik dia ye...bayou ni dah berapa lama dalam list juju tapi x sampai2 lg hahaha...next time leh terjah...good review sis

CikNaa said... Reply Comment

bayou tepi jalan kan kak?

safurara said... Reply Comment

besar juga waterpark dia kan kak.

Fai Nardir said... Reply Comment

fai pun dah ke bayou lagoon theme park ni.. masa cuti sekolah raya cina hari tu. tapi tak tido hotel, sewa homestay... hihi..