U Click Me...I Click U Back

Monday, June 27, 2016

Nak Dekat Raya Dah Kan?

As salam..

korang2 dah habis ke preparation raya ke?

aku kalau ikut takde apa dah nak membeli pun..tapi tula..bila belek2 ig ada je benda yang gatal2 nak mengorder..walawehhh...
tu buat masa ni boikot dulu ig shop...hhahaa

banyak citer kot aku tak sempat update sini..lepas kakcik Yaya baik demam mula busy kat sekolah...pastu masa free dah tak banyak sebab bulan puasa jadual waktu pun dipendekkan sebab murid pagi balik awal...murid petang masuk awal dan balik 5.30...so takde masa sangat nak membelek blog...aku jejalan rumah korang pun guna hp aje...nasib data banyak...hahahaha

meh2 aku share sikit citer yang berlaku sepanjang minggu lepas...update sekali harung ni senang sikit...lol



last week hari Khamis sekolah aku mengadakan majlis berbuka puasa dan solat hajat khas untuk murid2 tahun 6...disebabkan aku bertugas sebagai ajk PIBG aku hadirkan la jugak diri..selalunya aku tak join sebab tak sampai hati nak tinggal hubs berbuka sorang2...tapi dah hubs cakap dia boleh berbuka di masjid je..so aku ok kan ajela..lagi pun SYMP kan?

malam yang sama jugak dak Aish dah mula badan dedar dan panas jugak la sampai hari Ahad..aku dah bawak ke HKL..tapi DR cakap kalau dah 3 hari demam baru boleh ambik darah...syukur alhamdulillah...hari Ahad tu dah takde demam dah...syukur sangat...



kakcikyaya the latest!!!
alhamdulillah semalam baru aku bagi dia mula berpuasa balik since warded hari tu...maklumla..aku takmo tanggung risiko dia penat ke apa..sebab someone told me..antibody akan drop selepas kita kena demam denggi...walahualam..

sempatla bawak kakcikyaya berbuka dekat pelita nasi kandar...she's the big fan of nasi kandar...kehkeh...



ni kisah beli baju anak2 lepas berbuka..
pergi brand outlet dekat fahrenheit tu je...
saje je ambik gambar anak2 dara aku tuh..
cantik pulak suasana malam kat KL kan?

so dapat la setel seluar sehelai buat tambah2 dekat kakak ngan kakngah dia nak baju tshirt..selamat dah la aku beli baju fav dia..hadoiii...tak habis2 dok sibuk mintak baju pesen camtuh...fening ummi ko kakngah!!!

untuk kakcik aku dah setel sebelum2 tu lagi cari kasut dia...baju bajan semua dah selesai termasuk dak Aish...

yang belum setel kat tailor jela...
tak sabar nak ambik baju raya anak2 aku...



sepanjang puasa ni dapatla jugak turunkan berat dari 67kg ke 62kg (current weight)..baju pun pakai dah longgar sikit...syukur sangat...aimed aku nak dapatkan 58kg...tapi kalau dapat 55kg lagi baik dan maintain aje dengan tinggi 162cm..aku kalau kurus lagi nanti lagi nampak mata aku besar sangat dan buruk...sebab kompem muka akan turun dulu dan nampak cengkung...huhuhu...

korang doakan aku ye semoga terus istiqamah dalam mengawal berat badan aku...amiinn
                                     

5 comments:

mama tisya said... Reply Comment

thn ni tk shopping bj raya..pki mana ada..shopping utk tisya je...suka kakchikyaya dpt menu fav nasi kandar pelita

Falsya said... Reply Comment

Falsya xde lg baju rayaaaaaaaaa..nak nangis rase..worst come to worst mmg falsya pakai jubah itam jer time raya nnt..sobssss..;(

eima said... Reply Comment

kami pun dah selesai beli sikit sblm puasa ari tu sbb bln puasa byk guna duit .. nk raya ..nk berbuka ... mcm byk benor mkn time berbuka punya ayat ... tp ikutkan perbelanjaan dapur bln puasa mmg meningkat ..pelik pulak ai ... mkn mlm ngan pg je ... hmmm

nk blk kg duit pakai byk ... sbb tu beli dr sblm ry tak feel shopping sambil dgr lagu raya pun tak pe la ...

LM said... Reply Comment

Sebab rine tinggi..-mmg nmpk slim dah dgn berat tu rine. LM 158 je.. Hari tu awl puasa 53-54.. Ni turun 50 kg tak tau la pasni naik mendadak le tak lps raya

LYAfrina said... Reply Comment

kak..raya nnti kna kontrol la makan..in shaa Allah berat maintain.