U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 2, 2016

Kisah SUKANEKA di SKK Taman Melawati 2

As salam...


last day of school hari tu kami mengadakan majlis SUKANEKA untuk murid2 pra sekolah dan tahap 1 (tahun 1-3)

actually tiap2 tahun pun akan ddiadakan SUKANEKA...dan paling best sejak ada dewan terbuka takde la murid2 dan ibubapa yang berpanas2 semasa event nih..

aku takdela ambik gambar banyak sangat...
cuma adala beberapa..
yang banyak ada dekat official photog sekolah...cikgu raziff...tapi tak sempat nak rembat pun dari dia lagi...

aku share apa yang ada jela ye...


pentas sukaneka...simple aje...


pengacara glemer abad ini...Cikgu Kamarul dan Cikgu Syikin...heheehe


t-shirt tema kami...lawakan??cikgu2 pun lawa jugak...ehemm...hahahaha


aku bertugas bahagian hadiah...so memang tak dapat sangat nak merayap  selagi tak habis acara SUKANEKA...so tunggu sampai selesai kerja...tu sebab gambar pun takdela banyak...tak cukup kaki tangan..hikss


kali ni aku rasa lebih well organised sebab murid2 pada awalnya tak dikumpulkan dalam dewan sekali dengan parents...siap ada perarakan murid2 tahun 1-3 dan pra sekolah termasuk pendidikan khas masuk...


comel2 je adik2 pra sekolah...adikla sangat!!


lebih teratur la macam ni berbanding tahun2 sebelum ni...sebab sebelum ni memang parents akan kerumun awal2 acara lagi...hehehehe


murid2 pendidikan khas...


dah penuh dewan....dan mulala kecoh2...hehehe...biasala deal with budak2 tahap 1...memang cenggini la...

acara bermula dengan senam robik...tapi serius takde gambar...sebab aku duduk kat tepi dewan memang tak dapat angle yang cantik untuk snap2 gambar mereka atas pentas...hmmm



parents yang datang boleh tahan jugak ramai...mungkin they made a effort tu come even hari bukan cuti kan (Jumaat)


lepas senam robik acara SUKANEKA dimulakan dengan murid2 pendidikan khas diikuti dengan pra sekolah...

lepas tu ada break sekejap then diteruskan dengan acara tahun 1 hingga 3...

dan setiap selesai je acara terus penyampaian hadiah..so takdela parents kena tunggu sampai habis majlis untuk anak2 dia ambil hadiah atas pentas...

so aku rasa tahun ni lebih lancar dan teratur dan cepat habis...kul 11 dah habis...

TAHNIAH untuk AJK2 SUKANEKA 2016!!!

1 comment:

lieyalatif said... Reply Comment

seronoknyer rin...rindu plak tgk sukaneka gini.... dulu ade gak pi anak2 punye ...skrang dah besoo masing2...harap dayyan jek laaaa....

rin cuti sekolah ke mane nieh...tak pi jalan ke.... seronok dpt sambut puasa dlm cuti sekolah....boleh balik kg...berbuka dgn juadah2 sedap kat kg heheheeheh