U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 7, 2016

Kisah Sepanjang Minggu | Randomly Update

As salam...

semalam aku tak sihat sangat..
kepala aku dok nyuk2...migrain menyerang kot...tapi alhamdulillah...sahur tetap bangun cumanya hubs aku tak larat nak makan katanya...so aku paksa bangun minum air panas dan makan roti...anak2 macam biasala wajib makan nasi...

ohh..sepanjang minggu cuti sekolah sebelum puasa tu aku banyak habiskan masa aku dekat UKM..menyiapkan progress tesis aku...

peneman setia aku is Kakcik Yaya la..
tak boleh tinggal kakcik dengan dak Aish..
asyik gaduh manjang...kang stress husb aku dok jaga...hahahaha



biasala kan??selfie2 dulu ambik napas pastu turun masuk library...gituhhh...

hari ke-2 pun Kakcik Yaya jadi peneman setia jugak...



selamba jek orang lain do study ko do selfie...macamla orang lain tuh kisah?...kehkeh



sampai tertido2 hah meneman ummi dia...
aku suruh bawak jugak buku untuk buat latihan ke apa..sebab takmo dia buang masa je..melangut tak tentu pasal kan?



sambil layan jam...nak cari roti takde plak..so kita makan asam jela..hahahaha...pun sedap..krup krap krup krap...!!!

dah penat sangat kebas bont melayan jam
balik tu aku malas giler nak masak..
nak makan luar pun tak berapa lalu...
so...



alhamdulillah..yang penting licin!!!

**********************************

weekend bila entah aku tak idea nak masak  apa untuk lunch...so masak jela nasi lemak..fav seisi rumah katanya...



aku just buat sambal bilis sekali tambah dengan ayam berempah aje...senang!sap2 soi siap nasi lemak!!!



semalam Isnin selamat dah bershopping baju anak2 aku dekat Uniqlo Fahrenheit...abah dia nak jugak beli baju anak2 dia kat sini...aku ikutkan ajela...dan tumpang sekaki jugak...hahahahaha

tapi ada sikit2 je lagi yang tak dapat semalam...seluar panjang dak Aish tak berapa ada saiz kalau dekat uniqlo...pastu blouse2 kakak2 pun belum beli lagi...semalam beli seluar yaya dengan kakak2 dia je..dak Aish dapat tshirt 4 helai..cukupla tak yah bebanyak sangat..sebab budak2 cepat membesar...hari tu yang aku memborong dekat padini sales tu pun ada yang belum pakai...



turun2 je nak keluar dari fahrenheit tu dah dak Aish nampak robot yang macam transformer tuh...sebijik yang abah dia beli kat dia sebelum nih...aku pujuk2 dah ada kat rumah..dia macam insist nak jugak...hadoiii



apalagi..mengamuk la member!!!sampai ke dalam kereta la di bawaknya mengamuk...so kami pergi chowkit tempat yang berderet jual mainan budak2 tuh...layanla dia nak beli apa kat situ...ichhh..ni semua husb aku la manjakan sangat ank bujang dia..tiap2 hari asyik nak membeli mainan jek..bengkek jugak aku!!!aku dah sound2 dah hubs aku next time jangan nak hati tisu sangat...nanti rosak budak tuh dok layan membeli aje...huhuhu



semalam selamat berbuka di Al-Diafah, Bangi...husb aku belanja anak2 dia semua  (anak tiri aku) berbuka kat situ...aku pun tak pernah tau wujud Al-Diafah nih..tapi husb aku tetiba bagi bisnes kad suruh aku kol book tempat untuk 14 orang....

kisah ni aku cerita kat entry lain la ek...

last but not least...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

korang layan gambar perempuan tak betul ni suruh anak dia snap2 gambar atas eskelator..siap anak dia geleng2 kepala tengok perangai ummi dia...hahahaha

5 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

hahahahhaha akak gambar last tu winnnnnnnnn! mmg gila selfie hahahha..mana ada cikgu yg sporting macam cikgu azrine...ketawa dekah2 ju baca entry akak ni tau...haaaaaaa dak aish dan abah dia...sebijik macam Qi dengan suami juju...tiap2 hari beli kan menan..dah sound pun tak jalan kak...banyak dah khazanah toys juju buang senyap2...malasssssss nk tgk rumah sepah...grrrrr...aish nangis2 ye nak toys hehhehe geng Qi sangat...mujur ada kakak leh dukung masuk dalam kereta...kalau Qi buat perangai cam ni...mmg walid dia lah ngusung...malas mak ko nak dukung...beratttttt yang amat hahahha

mama tisya said... Reply Comment

anak2 dh beso bole layan umi die nk selfie hehe

Falsya said... Reply Comment

scroll lelaju..lapoooooo...hehe

lia ummiirfan said... Reply Comment

Ramadhan Kareem.. semoga dikurniakan kesihatan yg baik utk menjalani ibadah puasa ☺️

Nad MamaZN said... Reply Comment

nasi arob tu cambest..! kak rine, cepat up entry tau, nak tau pasal tmpt tu cane hehe