U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 30, 2016

#JJCMBANGI ~ RAHSIA KOPITIAM

As salam...

 aci tak nak cerita kisah sebelum puasa..
takpela kan..yang penting tak basi...hahhaha

hari tu aku ke Bangi...ada kerja di UKM..
then setel keluar dah nak dekat kul 4...
makan pagi tadi dah heavy so lewatkan sikit makan lunch la kononnya..tapi nak kena gerak awal2 sebab nanti jam bila sampai KL

aku singgah makan dekat seksyen 15 je..
biasanya aku suka makan kat restoran nasi beriani johor..ada pernah aku blog kan...boleh klik [Link]...tapi hari tu aku ada baca blog ATY..dia cakap makan dekat Rahsia Kopitiam tu macam sedap...
so takde salah pong kita terai2 gitu..hehehe
plus aku memang suka sangat makanan johor even aku bukan orang belah sana..

sapa friend dengan aku kat fb/ig mesti tau aku suka makan laksa johor..my fav ever...


luar kedai...biasa jek...all these while tak pandang pun kedai ni sebab tak tahu depa menyediakan makanan2 tradisi johor...


katanya kopi ni sedap..so mohla kita mencuba...githcuuu


pekat hitam likat...wow!!!hahahaha
cuma kurang betul2 panas...sbb tak rasa sangat bila cicah dengan biskut tu..but still aku boleh telan la even pahit...krik.krik


tapi sayangnya takde laksa johor..:-(


to be honest...aku bukan pencinta mee bandung muar...tapi yang ini...hmmm


sedap gilos okeh!!!rasa dia memang tetiba aku jadi eh..sukanya mee bandung...camgituh...hahahaha

aku konon2 nak terai order kacang pool dia..
tapi sebab kakcik yaya je aku bawka hari tu..so aku sabarkan hati sebab takut tak habis..i is bukan makan banyak pong untuk sesuatu masa tuh kan...

so dah pasang niat nak datang lagi untuk cuba kacang pool derang pulak..


kalau korang datang bangi singgah la seksyen 15...and teraila singgah RAHSIA KOPITIAM nih..bagi aku sedap la mee bandung dia...


ni belah depan kedai dia...baru nampak menu2 dia..memang semuanya masakan johor...so next time nak singgah for kacang pool pulak...hehehehe

8 comments:

mama tisya said... Reply Comment

fav mee bandung muar..pernh buat juga

eima said... Reply Comment

rajin dah pi situ tp aku tak pernah teringin nk singgah kak .. klu aty ngan kak rine ckp sedap tak lama lg ai sampai le ...

Nad MamaZN said... Reply Comment

owh dekat dgn kedai nasi beriyani anje tu kan? pas raya bleh try

Julia Johari said... Reply Comment

wauuuu sedap yer tgk mee bandung tu pekat likat telur mata goyang ni mmg win ni kak...haishhhhhhhhhh sedap yer

Falsya said... Reply Comment

aduhaiii..terliur sudah tgk mee bandung...sedpnyeee..

Irda Garmin said... Reply Comment

salam singgah sis....:)

LYAfrina said... Reply Comment

menarik menu y disediakan..
msti sedap klo dh licin tu

LadyBird said... Reply Comment

Bc entry ni terus rasa nak gi bangi.. Tp jauh.. Ldy d Terengganu.. Tp klu g blh sane rs nk cubelah..

Salam knl sis.. Ldy dh follow..