U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 28, 2016

Iftar2016 ~ Saba Restoran | Pekena Nasi Arab!

As salam...

last weekend aku belanja familia aku makan kat Saba..sebab hubs aku kan pencinta nasi arab..so sajela nak belanja dia ngan anak2 makan..as anak2 aku pun suka jugak makan nasi arab...laju je hah makannya...kehkeh

plus dekat je hah dengan rumah kami...
so sempat balik solat maghrib lepas berbuka..


Saba ni dekat Dataran Jelatek..memang senang je nak cari....cuma bagi aku takdela besar sangat..masa aku gi book tempat ramai yang take away...sedap sangat kot!sebab 1st time nak cuba so aku memang tak pernah rasa...

masa booking tu kena siap2 order dan bayar ye...

masa aku sampai pun dah dekat 6:30 so tunggu jela kat bawah tuh sampai nak dekat berbuka..melayan la ketelah dak Aish yang tak dok diam tuh...


sebelum menunggu nak berbuka katanya..masa ni tak boleh nak sumbat semua sekali selfie..hahahaha....segan aku nak bangun2 ambik gambar sebab ramai ummat...lol


aku order Mandy Chicken ni 2 set..untuk Mandy Chicken ni kalau reramai aku suggest ko ambik yang half chicken instead of quarter sebab sesuai untuk makan 4 orang untuk 2set yang aku ambik macam atas ni..harga satu set rm22 


Lamb Mandy untuk husb aku...rm24...ini memang untuk sorang makan...

air aku takde snap gambar sebab tak kose dah haih..masa ni dak Aish merajuk sebab aku tak order air untuk dia..so aku gi tambah order air mangga kecik je rm10...huhu...


total RM94.35 termasuk GST tapi aku ada tambah order air mangga (takde dalam resit)


bagi aku nasi arab dia memang sedap..dan recommended la...beras pun berkualiti sangat...dan harga dia tak mencekik..dan nasi dia banyak berlebih siap boleh tapau bawak balik...

still affordable..cumanya takde la tiap2 minggu nak makan kan?once a while aku rasa takde hal pun...inshaAllah..masih mampu...

6 comments:

mama tisya said... Reply Comment

lama tk mkn kt saba

Ibu Dilah said... Reply Comment

Fav family kitorg jugak ni kak.. kalau kate nak makan nasi arab memang laju jer.. haha

LM said... Reply Comment

Nyum nyummm dulu masa br blk dari qatar mmg hmpr tiap mgu mkn saba. Skrg dh jmp kat cyberjaya yg lg sedap , lg selesa . Dulu memusing try nasik mandy mana yg sedap . LM suka nasik mandy. Klu suami biasa caril kabsah

Julia Johari said... Reply Comment

Besarnya ayam dia kak...selalu lalu kt stesen jelatek tu tak pernah nak menyinggah...murah la ni kak..kalau order bufet pun x semua kita makan pun...best

mrs kayrul said... Reply Comment

puasa2 nie tengok makanan semua nampak sedap

LYAfrina said... Reply Comment

nmpk sedappppp......
ayam besoo tu